OSLO: Fredrik Eirinsønn Villumstad bar tungt etter helgens junior-NM i hopp. I lørdagens individuelle konkurranse tok han sølv, og i søndagens lagkonkurranse ble det gull med Akershus.

I det individuelle rennet i normalbakken i Midtstuen på lørdag ble det en jevn kamp mellom Villumstad og Marius Lindvik (Rælingen). De to var i særklasse rennets beste. Lindvik endte på toppen av pallen og Villumstad måtte nøye seg med sølv, slått med en halv meter.

Ledet

Lørdag var det noe varierende forhold i Midtstubakken (K 95), og i annen omgang hadde det begynt å snø. I gutteklassen var det over 70 til start, mens det i jenteklassen var 12 startende.

I første omgang leverte Villumstad omgangens beste hopp på 104 meter og tok ledelsen. Hovedkonkurrent Lindviks førstehopp ble målt til 101 meter, og var det nest beste. I annen omgang var det byttet om. Lindvik slo til med 104 meter, mens Villumstad svarte med 100,5 meter. Disse to var de eneste som oppnådde hopp over 100 meter i begge omgangene. Lindvik vant med 269,7 poeng, mens Villumstad på sølvplass fikk et poeng mindre.

– Jeg er godt fornøyd med rennet. Jeg gjorde mitt absolutt beste. Det var veldig jevnt mellom meg og Lindvik, og den halvmeteren som skilte kunne jeg ikke gjort noe med, oppsummerte Villumstad.

De øvrige lokale deltagerne, Steffen Jeremiassen (Skimt) og Marius Aas Hast fra Ytre Enebakk, hoppet ikke langt nok i første omgang til å kvalifisere seg blant de 30 beste som fikk hoppe to omganger.

LES OGSÅ: Solid hopping av Villumstad

LES OGSÅ: Pustet bort nervene, ble en av verdens beste

Akershus tok gullet

Med både gull- og sølvvinneren på laget var nok Akershus førstelag en forhåndsfavoritt i søndagens lagkonkurranse. Christian Røste Solberg (Jardar), Fredrik E. Villumstad  og Marius Lindvik hadde også nervene under kontroll, og vant en overlegen lagseier i Midtstuen (K 95).

Etter snøværet lørdag kveld var Midtstubakken flott preparert for laghopping søndag. Værforholdene var sjeldent gode og jevne; sol, vindstille med tidvis en liten trekk inn i bakken.

Røste Solberg var først ut for Akershus og strakk seg ned til 100,5 meter, og førte Akershus i en knapp ledelse foran Sør-Trøndelag som med Espen Jacobsen hoppet 99,5 meter. I annen gruppe leverte Villumstad et solid hopp på 101,5 meter, og trygget ledelsen siden ingen av konkurrentene kom over 100 meter. I tredje gruppe slo Lindvik til med et hopp som ble målt til 105,5 meter. Han var dyp i nedslaget og ble trukket i stil, men Akershus hadde etter første omgang skaffet seg en solid ledelse siden ingen av de andre lagene hadde tre hoppere som leverte hopp over 100 meter i første omgang.

Avsluttet med mesterhopp

Selv om Røste Solberg slo av til 98,5 meter i annen omgang, holdt det fint til å beholde ledelsen for Akershus. Når Villumstad landet på 101 meter, opplyste speaker at Akershus hadde en overlegen ledelse. Lindvik satt igjen som sistemann på bommen, og avsluttet rennet med et mesterhopp på 107 meter. Det etterlot ingen tvil. Akershus hadde vunnet lagkonkurransen i årets jr. NM.

De oppnådde 769,5 poeng. Oppland tok sølv med 717 poeng, mens Hedmark sikret seg bronse med 709,5 poeng. Villumstad og Lindvik har dermed tatt lag gull for Akershus både i senior NM og jr. NM denne sesongen, og var også Norges to beste hoppere i jr. VM i Park City.