Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK tapte for gullfavoritten

Artikkelen er over 8 år gammel

ELVERUM:  Follo HK tapte onsdag kveld 21-27 for Elverum i Terningen Arena.  Dermed kruser Elverum videre mot det som kan bli klubbens aller første seriegull.

Follo HK var lenge med i kampen og halvveis ut i annen omgang ledet hjemmelaget kun med tre mål. Da hadde både Kyrre Vegard Johannesen og Mihael Gorensek satt inn sitt aller første mål for kvelden, og det virket som om gjestene hadde kapasitet til å ryste hjemmelaget.

BILDER FRA KAMPEN

Mye feil

I løpet av det siste kvarteret ble det imidlertid gjort for mange feil, både i forsvar og angrep. Elverum fikk etter hvert en betryggende ledelse. Fem minutter før full tid var den oppe i 24-17, og kampen var i realiteten avgjort.

- Vi fightet og sloss godt gjennom hele kampen, men vi ble for svake i angrepsspillet. Bakover var det helt greit, sier Jan Ivar Lorentzen.

Follo-treneren hadde gjennom hele kampen tro på at det var mulig å ta poeng fra Elverum, og spesielt kvarteret før full tid.

- Vi vant en periode 3-0, da Elverum hadde en ute, men vi tapte for Norges beste lag. de tar helt sikkert seriegullet, sier Lorentzen.

God start

Follo HK fikk imidlertid en god start på oppgjøret mot gulljagende Elverum. Fire mål av Vasja Furlan før det var spilt i ti minutter (5-5), viste at Follo HK ønsker å selge seg dyrt i dette oppgjøret.  Første omgang ble stort sett jevnspilt, og syv minutter før pause var lagene fortsatt like langt. (9-9).

Mot slutten av omgangen fikk imidlertid Mihael Gorensek sin andre utvisning for dagen, og dermed benyttet Steffen Stegavik & Co anledningen til å dra i fra. Follo HK fikk en mulighet til å knappe inn hjemmelagets 14-11-ledelse i sluttsekundene, men den ellers så sikre Steffen Berg Løkkebø, satte straffen over hjemmelagets mål.