LANGHUS: Follo HK stilte med et svært ungt lag i torsdagens 2. divisjonskamp mot Stabæk i Follotrykk Arena. Samtlige er en del av klubbens G18-lag. Likevel ble det 26–21-seier mot et Stabæk-lag spekket med rutinerte spillere. Kenneth Klev, Bård Egil Tobiassen og Henrik Grøneng Nilsen & co. måtte imidlertid bite i det sure eplet mot det hardtarbeidende Follo-laget.

Bilder fra kampen

Follo-trener Lars Olsen hadde nesten gåsehud etter kampen.

– Vi er veldig gode når vi er oppgaveorienterte og ikke tenker så mye resultat. Mot dette laget, med så mange meritterte spillere, presterte vi utrolig godt. Ordtaket sier vel noe sånt som at, en liten kan gjøre mye mens en stor snur seg. Jeg trodde ikke det bodde så mye god håndball i dette laget enda. Vi gikk inn med skikkelig mannfolktaklinger, sa en nærmest lattermild og svært godt fornøyd trener.


 

Bunnsolid

Det hadde han all mulig grunn til å være. Follo-guttene sto opp ordentlig i forsvar, var kompakte, tøffe og kjappe i fotarbeidet. Rødtrøyene satte standarden fra start av og ledet 8–1 etter 12 minutter. Follo ledet 14–8 ved pause. Utover i 2. omgang maktet det unge laget å holde Stabæk på trygg avstand og ledelsen var på hele 23–15 12 minutter ut i 2. omgang.
De aller fleste av spillerne som sto for kveldens lille minibragd skal spille kvartfinale i junior-NM mot Sandefjord lørdag. Da blir laget forsterket med Håvard Åsheim, Henrik Bielenberg og Oskar Olafsson.

Tabell 2. divisjon