LANGHUS: Milan Cucuz er på prøvespill hos Follo HK. I kveld fikk han prøve seg i kamp, og det var lite som tydet på at klubben har funnet målvakten de leter etter.

– Han var nervøs i starten, men jeg syns han hentet seg bra inn i slutten av førsteomgang, sier Scheie.

Serberen spilte hele førsteomgang og det siste kvarteret av treningskampen mot Herulf. Til slutt endte han opp med en redningsprosent på rundt 35. Scheie påpeker at Cucuz hadde et ukjent forsvar foran seg, og at han nok var sliten i beina etter gårsdagens økt.

– Det er en spennende type som kan tilføre laget mye. Han er trygg, ryddig i spillet, og han har erfaring, sier Scheie.

Scheie påpeker at klubben ennå ikke har bestemt seg, men at Cucuz foreløpig ligger bra an.

Knepen seier

De to lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen. Åpningsminuttene var preget av tekniske feil og glepphendte Follo-spillere. Etter å ha ledet 2–1 havnet Follo bakpå, og var ikke foran igjen før det sto 11–10 etter 25 minutter. Lagene gikk til pause på stillingen 13–13.  

– Det tok litt tid å komme i gang i første omgang, spesielt defensivt. I slutten av første omgang blir det bedre bakover.

Den andre omgangen fortsatte i det samme sporet, med unntak av litt mindre slurv fra Follo sin side. Mot slutten ble Herulf-spillerne tydelig slitne, og kampen endte med 28–26-seier til Follo

– Når vi holder på konseptet, spiller vi veldig fin håndball og produserer gode angrep, sier Scheie og fortsetter:

– Dette var en grei treningskamp med tanke på alle fraværene. Gutta hadde nok heller ikke så mye sprut i beina etter en tøff løpeøkt i går.

Magnus Jøndal, Magnus Søndenå og Oskar Olafsson er borte på landslagssamlinger, og spilte ikke kampen. I tillegg har Vasja Furlan ennå ikke kommet hjem fra Slovenia.

Knudsen herjet

Follo slet stort med å stoppe Herulfs Nicklas Knudsen. Den tidligere Follo-spilleren var sist og nest sist på nesten alt Herulf foretok seg. Han ga seg ikke før han hadde satt inn ti baller i nettet.

– Etter den siste timeouten klarte vi å justere oss på skuddarmen til Nicklas, og da drar vi det i land, sier Scheie.

For Follo var Espen Røhmer frisk gjennom hele kampen, og Stian Gabrielsen traff bra med skuddene. Begge endte opp med seks mål, og var mestscorende for hjemmelaget. Håvard Åsheim gjorde også en god figur det kvarteret han spilte, og reddet blant annet enn straffe fra nevnte Knudsen.

Lite spilletid

En som har fått lite spilletid i Postenligaen er bakspiller Henrik Bielenberg. I det siste har han hamret inn mål for rekruttlaget i 2. divisjon. I kveld viste han god innsats bakover, og det var han som satt inn det betryggende sistemålet for Follo. Scheie vil ikke love unggutten spilletid, men sier han er fullt klar over den gode formen Bielenberg har vist.

– Jeg syns han har utviklet seg fint. Det er klart at Henrik spilte for lite før jul, sier Scheie.

I morgen venter ny treningskamp for Follo. Da reiser de til Tistedal for å møte 1. divisjonslaget Halden.