LANGHUS: Sandnes, som lå åtte poeng bak Follo HK, før kveldens kamp vant 37-35 i Follotrykk Arena. Ved pause var stillingen 18-18.

Se intervjuer med Sandnes' Vegard Samdahl og Follos Henrik Bielenberg HER!

Bilder

Det var et Follo HK-lag som ikke var på tærne fra avkast av vi fikk se innledningsvis. Etter fem minutter sto det 4-4. Det aller meste slapp igjennom Follos, for dagen, svært passive forsvar. Når bomskuddene dukket opp raste også bortelaget i fra i målprotokollen. Etter 11 minutter ledet Sandnes 10-5. Det hjalp heller ikke at Stian Gabrielsen måtte gå av banen allerede etter fem minutter, med noe som så ut som en strekk i låret.

Follo spiste seg innpå frem mot pause etter at målvakt Leonardo Tercariol hadde en periode med redninger, og forsvaret ble lagt om. Stillingen ved pause var 18-18.

Øynet håp

I starten av andre omgang øynet det rekordlave publikummet (273) et håp om at dette likevel kunne gå veien for hjemmelaget.

Anført av Follos desidert beste spiller, Henrik Bielenberg, ledet Follo 20-19 og 21-20. Etter drøye 18 minutter av andre omgang var stillingen 31-31. Sandnes fikk en luke på to mål igjen, og da ble det tilløp til småpanikk i Follos angrepsspill. I jaget etter å hente opp Sandnes’ ledelse mistet hjemmelaget hodet og gjorde noen dumme og skjebnesvangre tekniske feil.

Sandnes fikk en 35-21 ledelse, med seks minutter igjen å spille. Aksel Horgen pådro seg også direkte rødt kort for å ha dratt ned Chris André Inglingstad på vei igjennom. Da så slaget tapt ut.

Det skulle imidlertid vise seg at denne kampen ikke var kjørt. En desperat sluttspurt fra Follo holdt på å lykkes. Med tre minutter igjen sto det 35-34 til Sandnes. Det ble imidlertid bare nesten. Sandnes holdt unna og kunne vinne 37-35.

Tapet er ekstra surt for Follo HK. Tidligere på dagen sjokkerte Haugaland i Stavanger, der de slo Viking 33-30. Med seier mot Sandnes ville Follo HK krabbet opp på opprykksplass.

Slik gikk det ikke. Nå må batteriene lades frem mot neste helgs lokaloppgjør, hjemme mot Kolbotn

Tabell 1. divisjon håndball herrer

Kampen kunne du følge kast for kast her: Follo HK-Sandnes