Carl Fredrik Hagen: - Helt pyton, hele dagen

2. etappe av Tour des Fjords 2015 ble en iskald affære for syklistene. Her er de endelig i må i Haugesund sentrum. 
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

2. etappe av Tour des Fjords 2015 ble en iskald affære for syklistene. Her er de endelig i må i Haugesund sentrum. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SKI/HAUGESUND: Carl Fredrik Hagen trillet inn med hovedfeltet like bak etappevinner Alexander Kristoff i dagens etappe i Tour des Fjords. 23-åringen tapte dermed ikke noe tid på etappen.

Hagen var offensiv helt i starten av etappen, og var med å kjempe om den første bakkespurten sammen med tre, fire andre proffer, uten at han nådde helt opp, og ble nummer tre. Utbryterne ble snart syklet inn av feltet igjen.

- Vi fikk en liten luke, men Katjusja var ikke interessert i å la oss gå, sier Hagen.

Ufyselig vær

Etappen ble en skikkelig prøvelse for rytterne. Værgudene viste seg ikke fra sin beste side, og seks grader og konstante bøtter med regn er intet favorittklima for syklistene som sitter på setet i timesvis på vei mot mål. Carl Fredrik Hagen var blant de mange som ikke hadde det trivelig den iskalde veien mellom Jondal og Haugesund

- Det var rett og slett helt pyton hele dagen. På det høyeste punktet ved Odda var det sludd. Det var en av de verste dagene på sykkelen i karrieren, sier han.

- Jeg måtte forsøke å holde moralen oppe ved å skrøne med de andre i feltet. Jeg hadde det forferdelig, men slik var det nok for alle, fortsetter han.

Massespurt

Som i den første etappen var det utilnærmelige Alexander Kristoff som rullet først over målstreken.

- Det lå i kortene at det skulle bli massespurt. Det var en del tidlige brudd, men det var veldig smale veier, og bare èn og èn som gikk, forklarer Hagen.

Dermed var det duket for nettopp massespurt.

- Det ble ganske kaotisk. Jeg var midt i hovedfeltet over målstreken, sier Hagen.

- Muligheter

Fredagens etappe er 166 km lang og går fra Stord til Sauda. Spesielt med morgendagens etappe er at de skal ned i en tunnel og 260 meter under havet. Så skal de selvsagt opp. 260 høydemeter og åtte prosent stigning i snitt.

- Det er en bakkespurt på toppen. Der skal jeg være med, sier Hagen.

23-åringen mener etappen ser spennende ut.

- Den ser gjør det, men det forundrer meg ikke om det blir massespurt der også, men det er muligheter, sier han.

Men dagens kraftprøve kan prege mange av rytterne.

- Det er noen kneiker den siste halvdelen. Dersom det blir kjørt knallhardt der kan det fort sprekke opp. Det er nok noen slitne skrotter etter torsdagen, sier Carl Fredrik Hagen.

Artikkeltags