ÅS: David Gottfridsson (22) er født i Ås, men har stort sett bodd utenbygds. Nå er han tilbake som UMB-student, og lørdag løp han i mål “på hjemmebane” som vinner av årets Årungen Rundt.

- Det var mye jojo-løping og ujevn fart til å begynne med, da Jan Billy Aas lå i teten og dro, så det ble et ganske tøft løp. Men etter hvert greide jeg å stikke ifra - og med Håvard Tveite syklende foran for å vise oss løypa, måtte jo jeg bare løpe på, smiler vinneren, som ble klokket inn på 38.17 på de 10,625 kilometerne.

Han er egentlig orienteringsløper, og i anledningen Årungen Rundt representerte han O-klubben Ås-UMB.
- Tveite er det store forbildet for alle oss orienteringsløpere i Ås-UMB, forklarer vinneren. Som ikke hadde løpt Årungen Rundt før, men som forsikrer at det blir flere starter.
Neste års konkurrenter er hermed advart.

Dobbelseier

I kvinneklassen fikk vi en fin duell mellom Margrethe Førre Nardocci (339 og Janicke Ekelberg, begge fra SkiLøperne. Førstnevnte løp på 45.49 og stakk av med seieren, etter at de hadde passert likt halvveis. Ekelberg vant klasse 40-49 år på 46.14.


- Det var en veldig fin tur – det var idylliske omgivelser, men jeg kunne jo liksom ikke tenke så mye på det underveis, smiler Førre Nardocci. Hun var på forhånd blitt advart mot at løypa var veldig tøff mot slutten, men syntes egentlig ikke at det var så ille.


- Men det var en fin tur – og jeg ble overrasket da jeg forsto at jeg var først av damene. Ekstra morsomt at vi fra SkiLøperne tok dobbeltseier, slår Margrethe Førre Nardocci fast.

Sprek 10-åring

Imponerte gjorde også mange av de yngste løperne, ingen mer enn Nils Tveite (10) som kom først i ungdomsklassen. 10.26 på 2,5 kuperte kilometer er sterkt.


- Det var litt hardt, mest i starten, men jeg syntes ikke det var så veldig langt, sier den spreke orienteringsløperen, som også deltar litt i både friidrett og langrenn.


Noe yngre Nina Lystad (7) var også godt fornøyd, både med vaflene og medaljen.

- Hva likte du best?


- Medaljen. Nei, forresten - aller best likte jeg saften vi fikk da vi kom i mål, sier hun fornøyd.

Fin tur i godt vær

Totalt deltok mellom 60 og 70 løpere, mens et lignende antall barn og unge løp i de tre yngste klassene og cirka 60 gikk turmarsjen rundt Årungen. Alle fikk en flott dag.


- En veldig fin tur!
- Ja, og så gjør det så godt å komme seg ut i det gode været, sier mamma Aina og datter Lise Marit Bjørnerem, som gikk turmarsjen.


- Jeg går ofte rundt her. Dette er en veldig fin tur, istemmer Bibbi Steinsholt.
- Det er godt å komme seg ut i så godt vær. Det er det ikke hver dag vi har, slår Nils Rokkones fast.