ØSTRE GREVERUD: Fotballsatsingen på Oppegård skal settes i system. Sportslig leder i OI Fotball, Roar Jørgensen, har fått på plass ny A-lagstrener, ny juniortrener og en spiller/trenerutvikler.

I sum skal det gi et fundament for fremtiden, og blant annet sikre at A-laget får opp gode juniorer fra egne rekker.

Oppegård er som kjent nyopprykket i 4. divisjon. Det skjedde imidlertid med mye rutine og lite ungt blod. Sportslig leder Roar Jørgensen tar grep for å få den yngre garde opp på A-laget.

– Oppegård har gjennom et tiår nå hatt noen topper hvor vi har hatt lag, også har vi glemt klubb. Vi har hatt 1970-generasjonen som har spilt på A-laget i alle år, men vi har ikke vært flinke nok til å få opp unge spillere på A-laget, sier Jørgensen.

Tar grep

I fjor startet arbeidet så smått, og noen juniorer tok steget opp. Det er Jørn Heggestad som har fått jobben med å utvikle både spillere og trenere i Oppegård. Heggestad har faktisk spilt i samtlige divisjoner i seriesystemet, og var en av bærebjelkene da OI rykket opp i fjor.

– Utfordringen er at ikke alle har lyst til å spille på A-laget. Vi må skape et miljø slik at de som kommer opp ikke føler seg så alene når de kommer på A-lagstrening, sier Heggestad.

En rød tråd

Jørund Hjetland (41) er ny A-lagstrener i Oppegård etter at Geir Sjøvold ga seg etter at opprykksjubelen hadde stilnet.

Hjetland er opprinnelig Grei-gutt, men har bodd på Tårnåsen i en årrekke. Han er glad for at klubben setter fotballsatsingen i system. For som sportslig leder Jørgensen påpeker, klubben trenger en rød tråd.

– Vi må ha en plan for hvordan vi skal få med oss talentene, og vi må ha en plan for hvilken type fotball vi vil spille. Jørn får derfor ansvaret for de mellom 15 og 19 år som har lyst og evne til å satse. Dette er spillere som må ivaretas. Vi vil ha med alle. Klarer vi i tillegg å få noen til Follo og Adeccoligaen også, så er jo det en fjær i hatten for oss, sier Jørgensen.

De eldre må bidra

– Det er veldig bra med en slik rød tråd i satsingen, sier Hjetland.

–Vi må vise at vi satser på de yngre spillerne i klubben. Det vi må få til er en miks av erfaring og ungdommelig pågangsmot. Vi har spillere som Jørn og Anders (Hasselgård) med Tippeligaerfaring. Det er viktig at disse deler av sine kunnskaper. Det er det vi vil forsøke å få satt i system nå, sier Hjetland.

Han kommer ikke til å kaste ut alle “gamlingene” fra opprykkssesongen. Blant annet har Stian Birkeland lovet å gå ned åtte kilo og stille topptrent til seriestarten. Heggestad er glad hvis ungguttene banker på døren denne sesongen.

– Jeg gir gladelig fra meg plassen hvis en unggutt viser seg som bedre enn meg, sier Heggestad.

LES FLERE SPORTSSAKER HER!

– Uproblematisk

For å sikre et naturlig tilsig av juniorer opp på A-laget har Oppegård ansatt Stig Vangsnes som juniortrener.

Litt kontroversielt kanskje, da Vangsnes er trener for erkerival Kolbotn på A-lagsnivå. Ingen i OI er imidlertid redde for at Oppegård-juniorene blir fisket av den nye juniortreneren.

– Vi trenger entusiasme og glød i klubben. Vangsnes og Hjetland bidrar med dette gjennom sitt humør, sier Roar Jørgensen. Vangsnes synes også det er uproblematisk.

– Jeg holder meg til det å trene juniorene og ligger unna forhandlingene hvis noen skulle ønske seg til Kolbotn, sier Vangsnes.

Si din mening i kommentarfeltet under!