Gå til sidens hovedinnhold

Eirik Bye om VM-medaljen: – Dette var stort

Sølv onsdag, bronse torsdag

Artikkelen er over 4 år gammel

For et verdensmesterskap det har blitt for Eirik Bye. I går tok han stafettsølv. I dag tok han sin første individuelle VM-medalje.

FINSTERAU/TYSKLAND: For Oppegård-løperen gikk inn til VM-bronse på gårsdagens 20 km klassisk.

– Jeg har jo sagt at jeg ville være med på å kjempe om en pallplass, men at vi faktisk skulle klare det var mer en drøm enn et mål. Nei, dette var stort, sier Eirik Bye.

Han har vært nære pallen flere ganger i årets verdenscup, men aldri nådd helt opp. Når det gjaldt som mest satt det for han og ledsager Arvid Nelson.

– At vi skulle klare det nå i VM var nesten litt rørende, sier han.

– Nesten?

– Det var vel egentlig rørende, innrømmer han.

Spennende

Brian McKeever fra Kanada vant suverent, drøye tre minutter foran nestemann. Han var det ingenting å gjøre med, men det var spenning om de neste plassene.

Bye lå relativt likt med svenske Zebastian Modin og Yury Holub fra Hviterussland. Førstnevnte reiste fra Bye mot slutten av løpet, men heldigvis for 21-åringen hadde han en bedre løpsutvikling enn Holub. Med rundt en kilometer igjen, på siste sekundering fikk han bekreftelsen. Han lå 22 sekunder foran.

– Da begynte jeg å kjenne at det kom til å gå, sier Bye.

Det gikk. Bye seilte over mål til bronsemedaljen, med god margin ned til Hviterusseren. Selv om det ikke var voldsomt langt opp til det neste trinnet på pallen er ikke det noe han grunner på.

– Jeg har ikke tapt sølvet, jeg har vunnet bronsen, absolutt, sier 21-åringen.

LES OGSÅ: Eirik Bye og Norge sikret sølvet

LES OGSÅ: Eirik Bye går for VM-medalje i dag

Takket smørerne

Det har vært svært varmt i tyske Finsterau, skikkelig påskevær. Under torsdagens 20 km var det hele 16 grader i sola. Det er utfordrende for smørerne, men de leverte varene.

– Jeg må bare takke smørerne. Vi hadde helt fantastiske ski. Det skal sies at både den franske og den ukrainske løperen hadde bommet ganske grovt på skiene, men det bryr jeg meg ikke så mye om nå, sier Bye.

10 km fristil gjenstår

Søndag avsluttes årets Para-VM med 10 km fristil. Det som har skjedd frem til nå har gitt Kolbotn-gutten selvtillit. Det har vært full klaff, og uansett hva som skjer på søndag har det vært et vellykket VM.

Jeg har truffet så bra med formen og alt har klaffet med ski. Vi var spente på om vi klarte å nullstille oss etter stafetten, men det gikk jo veldig fint. 20 klassisk er jo også den distansen der vi har vært lengst fra pallen i år, sånn sett var det ekstra moro, sier han.

Nå er det to hviledager før startnummeret igjen monteres på brystet.

– Det skal veldig godt for kropp og hode med en liten pause nå, sier han.

– Jeg tror det er en litt lettere løype på søndag, men det passer meg bra at det er såpass tunge forhold som det er, sier han om søndagens renn, før han haster videre til medaljeseremonien etter dagens løp.

– Det blir i hvert fall rørende, sier Eirik Bye.

Kommentarer til denne saken