Gå til sidens hovedinnhold

Femteplass til Heidi Weng i Lahti

Artikkelen er over 3 år gammel

LAHTI/FINLAND: Heidi Weng endte på femte på dagens duathlon under VM i Lahti. Marit Bjørgen gikk til topps foran Krista Pärmäkoski og Charlotte Kalla. Weng hang lenge med i tetgruppen, men måtte etter hvert slippe på skøytedelen, og ble til slutt hentet inn av gruppen bak. Det endte med en femteplass, drøye minuttet bak vinner Bjørgen.

Høyt tempo

Marit Bjørgen satte opp et voldsomt tempo fra start, et tempo som kun tre andre løpere klarte å henge med på. Heidi Weng, Charlotte Kalla og hjemmehåpet Krista Pärmäkoski .Disse fire hadde en relativt solid luke til veksling på 7,5 kilometer.

I den aller første bakken ut fra stadion klinket Bjørgen til, og da var det kun Pärmakoski som klarte å henge på.

Ved passering på 8,8 kilometer var Kalla og Weng drøye ti sekunder bak. Ved neste passering kilometeren senere  hadde duoen tapt ytterligere seks sekunder til de to i front. Dermed så det ut til at Kalla og Weng skulle kjempe om bronsen.

Slik skulle det ikke gå, for ut på den siste runden måtte løperen fra Ytre Enebakk slippe ryggen til sin svenske konkurrent, en rygg aldri klarte å hente inn igjen.

Avgjorde i siste bakke

Marit Bjørgen avgjorde gullkampen med et rykk i den siste bakken som Pärmäkoski nesten klarte å svare på, men bare nesten, og veteranen skled over mål snaue fem sekunder foran sin finske konkurrent. Charlotte Kalla gikk i mål til en bronsemedalje drøye halvminuttet bak. Weng kom sammen med en gruppe på fire-fem løpere ytterligere et halvt minutt senere, og det endte med femte for løperen fra Ytre Enebakk.

Heidi Weng har èn individuell medalje i VM, en bronse på nettopp skiathlon. Den tok hun i italienske Val di Fiemme for fire år siden. Årets Tour de Ski-vinner har to gull med det norske stafettlaget, fra 2013 og 2015.

Resultater, 15 km skiatlon, VM Lahti

1. Marit Bjørgen, NOR, 37:57.5

2. Krista Pärmäkoski, FIN, +4.8

3. Charlotte Kalle, SWE, +32.0

4. Nathalie Von Siebenthal, +1:05.0

5. Heidi Weng, NOR, + 1:05.1

 

Kommentarer til denne saken