Gå til sidens hovedinnhold

Fjerdeplass for Weng på stor norsk dag

Artikkelen er over 3 år gammel

LAHTI/FINLAND: Heidi Weng endte på fjerdeplass på dagens 10 km klassisk i VM i Lahti. Det ble en stor norsk dag for Norge. Marit Bjørgen ble verdensmester på overlegent vis, over førti sekunder foran Charlotte Kalla. Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok bronsen.

Weng kunne avsløre at hun slet omtrent fra start til mål på dagens distanse, og var derfor ikke så alt for skuffet over å havne like utenfor pallen.

– Fjerdeplass er helt greit. Jeg hadde en sinnsykt tung dag og var stokk stiv fra første passering. Jeg trodde kanskje at jeg var i bedre form, så det var litt dumt at jeg åpnet så hardt for det var rett og slett syre oppunder øra, sier Heidi Weng til NRK etter løpet.

– Marit presterer som en gudinne, så er det morsomt at Astrid får et oppsving. Jeg skulle gjerne gått litt fortere, men fjerdeplass er veldig bra å ta med seg, fortsetter hun.

Brukbar start

Heidi Weng startet sist av forhåndsfavorittene på dagens 10 km klassisk. 25-åringen hadde også en brukbar start på sitt løp, og passerte på åpningspunktet på femte beste tid, drøye syv sekunder bak da ledende Marit Bjørgen.

LES OGSÅ: Mamma Weng er «alltid» tett på datteren

LES OGSÅ: VM-gull til Weng og Norge på sprintstafetten

LES OGSÅ: Femteplass til Heidi Weng i Lahti

Tapte til Bjørgen

Løperen fra Ytre Enebakk passerte på fjerde plass på 6,1 km. Hun, i likhet med alle andre, hadde taptvoldsomt med tid til Marit Bjørgen, og var drøye førti sekunder bak på det tidspunktet.

Weng hadde et godt stykke opp til svenske Charlotte Kalla, men var ikke mange sekundene bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredje plass. 25-åringen tapte ytterligere sekunder til sin lagvenninne frem til passering 8,5 km, og hadde kurs mot fjerdeplass på den siste drøye kilometeren inn mot mål.

Det endte også med fjerde for verdenscupleder Weng, snaue tyve sekunder bak bronsen.

10 km klassisk, VM i Lahti

1. Marit Bjørgen, NOR, 25:24.9

2. Charlotte Kalla, SWE, + 41.0

3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, NOR +55.5

4. Heidi Weng, NOR, +1:13.8

 

Kommentarer til denne saken