Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Weng beholdt andreplassen

Artikkelen er over 4 år gammel

OBERSTDORF/TYSKLAND: Heidi Weng endte på andreplass i dagens 10 km jaktstart i Tour de Ski i Oberstdorf. Tourleder Stina Nilsson var overlegen i spurten og vant foran Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Dermed er topp-tre uforandret etter dagens fjerde etappe.

LES OGSÅ: Tredjeplass for Weng på tredje etappe av Tour de Ski

Heidi Weng sa til NRK etter løpet at hun ikke hadde sin beste dag i sporet.

– Jeg slet på halen hele veien. Jeg merket at jeg var kjempesliten og klarte så vidt å holde følge. Jeg hadde en tung dag. Egentlig var det Ingvild (Flugstad Østberg) som var suverent best. Hun gjorde en vanvittig jobb.

– Jeg hadde lyst til å hjelpe til for å bli kvitt Stina (Nilsson), men dessverre jeg hadde mer enn nok med å holde følge med Ingvild. Det blir godt med en hviledag i morgen, sier Heidi Weng.

Samlet trio

Det ble tidlig en samlet trio i tet med Stina Nilsson, Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Ved passering 1,9 km var de tre et snaut halvminutt foran finske Krista Pärmakoski. De to norske jentene forsøkte å riste av seg Stina Olsson underveis, men klarte det aldri, og den svenske spurtkanonen var overlegen på oppløpet. Heidi Weng snek seg like foran Flugstad Østberg over målstreken og beholdt dermed sin andreplass i sammendraget.

Løperen fra Ytre Enebakk ligger 6.7 sekunder bak Stina Olsson. Tour de Ski fortsetter i italienske Toblach på fredag med 5 km fristil.

Resultater 10 km jaktstart, Oberstdorf, 4/7-etappe Tour de Ski:

1. Stina Nilsson, SWE, 27:42.7

2. Heidi Weng, NOR, +1.7

3. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, +1.9

4. Krista Pärmakoski, FIN, +42.4

5. Jessica Diggins, USA, +1.47.5

6. Nicole Fessel, GER, +2.39.1

 

Kommentarer til denne saken