Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Weng falt fra mulig seier

Artikkelen er over 3 år gammel

OBERSTDORF: Heidi Weng hadde los på seieren på dagens 10 km fellesstart i fristil i Oberstdorf, men falt fra den på oppløpet i en dramatisk sluttspurt.

Det endte med et spurtoppgjør mellom de to beste i sammendraget, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Sistnevnte så ut til å ha et tak på det, men mistet balansen og gikk i bakken 70–80 meter før mål.

Dermed endte Weng på en 11. plass, syv sekunder bak Flugstad Østberg. Grunnet bonussekunder mistet løperen fra Ytre Enebakk nesten halvminuttet i sammendraget til leder Flugstad Østberg.

– Jeg trenger mer, sier lederen til NRK.

– 40–50 sekunder og Ingvild bør begynne å føle seg trygg, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til samme kanal.

En svært skuffet Weng trengte nok litt tid etter løpet, og forsvant raskt etter målgang, uten å snakke med noen.

– Jeg prøvde å gå bort til Heidi, men jeg skjønner at hun er kjempeskuffet og lei seg, sier Flugstad Østberg.

- Kjempeflaut

En drøy time etter løpet hadde Heidi Weng ristet av seg den verste skuffelsen.

– Det går veldig greit nå. Jeg syntes det var kjempeflaut. Det var det som var mest kjedelig da jeg kom i mål. Jeg hadde ikke tatt imot trøstende ord fra noen akkurat da jeg kom i mål, da hadde jeg bare lyst til å være litt i fred og tenke meg om. Det må man få lov til noen ganger. Akkurat der og da var jeg bare veldig flau og jeg syntes det var litt kjedelig, sier hun om minuttene etter målgang.

Fjorårsvinner Weng har fortsatt nesten minuttet ned til Jessica Diggins, som ligger på en tredje plass.

Tour de Ski fortsetter med 10 km fellesstart klassisk i Val di Fiemme lørdag, før det hele avsluttes med jaktstart opp den såkalte «monsterbakken» samme sted, søndag

– Jeg tenker ikke så mye på sammendraget. I dag hadde jeg uflaks fra start til mål, med både stavbrekk og fall. Slik skjer noen ganger, og jeg får ikke gjort noe med det.

Knakk staven

Heidi Weng fikk en lite god start på dagens fellesstart i Tour de Ski. Løperen fra Ytre Enebakk brakk staven tidlig i løpet, men heldigvis for Weng fikk hun raskt en ny og tapte ikke altfor mye på uhellet. Weng la seg i front av et samlet felt. Der lå også sammenlagtleder Ingvild Flugstad Østberg, som hadde drøye tredve sekunder til gode på Weng på 2. plass før dagens løp. Mye skal til om ikke sammenlagtseieren også skal stå mellom disse. Heidi Weng hadde nesten minuttet ned til Jessica Diggins fra USA før start.

Bonussekunder

Det ble delt ut bonussekunder underveis i løpet. Ved første passering var det de fire beste i sammendraget som også var de fire første. Weng var sist av disse og måtte gi fra seg to nye sekunder til Flugstad Østberg som var tredje best på passeringen.

Feltet holdt seg samlet inn mot mål men det skulle ende med spurtoppgjør mellom Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Gikk i bakken

Weng hadde et lite tak på sin lagvenninne på oppløpet, men mistet balansen, og gikk i bakken. Dermed kunne Flugstad Østberg seile over mål som vinner. En svært skuffet Weng seilte over mål på 11. plass og mistet verdifull tid i sammendraget. Før nest siste etappe er hun nå nesten minuttet bak Flugstad Østberg.

Resultater

10 km fellesstart, fristil:

1. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, 23:16,5

2. Maiken Caspersen Falla, NOR, +1,9

3. Krista Pärmakoski, FIN, +3,2

--

11. Heidi Weng, NOR, +7,2

Sammenlagt:

1. Ingvild Flugstad Østberg, NOR

2. Heidi Weng, NOR,

3. Jessica Diggins, USA

 

Kommentarer til denne saken