Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Weng overtok ledertrøya i Tour de Ski

Artikkelen er over 4 år gammel

TOBLACH/ITALIA: Heidi Weng overtok ledertrøya i Tour de Ski etter at hun ble nummer fem på dagens fem kilometer i italienske Toblach.

Løperen fra Ytre Enebakk var beste norske på femteplass, og dermed noe så sjeldent som en seierspall uten norske løpere i et verdenscuprenn i langrenn for kvinner.

Amerikanske Jessica Diggins var overlegen i løypene i Toblach, og vant med drøye tretten sekunder foran Krista Pärmakoski. Sadie Bjornsen knep tredjeplassen tre tideler foran Charlotte Kalla som fikk en etterlengtet opptur i sporet.

Min desidert beste dag

– Jeg hadde min desidert beste dag i dag. Jeg var ikke helt på hugget i starten, men jeg fikk opp farten etter hvert, sier Heidi Weng til NRK etter løpet.

Løperen var atten sekunder bak vinner Diggins i mål, ganske mye med en løpstid på drøye tolv minutter. Mest sannsynlig hadde ikke de norske løperne feltets aller beste ski.

– Jeg var litt overrasket over at jeg ble slått så mye. Jeg tapte mye på slutten, og det var stort sett nedover. Jeg kan ikke helt skjønne det, sier den nye sammenlagtlederen.

Resultater 5 km fristil, Toblach. 5/7 etappe i Tour de Ski

1. Jessica Diggins, USA, 12:45.6

2. Krista Pärmakoski, FIN, +13.6

3. Sadie Bjornsen, USA, +14.6

4. Charlotte Kalla, SWE, +14.9

5. Heidi Weng, NOR, +17.9

--

8. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, +23.5

Rød trøye

Sammenlagtlederen før dagens løp, Stina Nilsson, endte helt nede på tyvende plass, og mistet altså den røde trøya til Heidi Weng. Sammenlagtfavoritt Weng leder nå med elleve sekunder på lagvennine Flugstad Østberg og seksten foran Stina Nilsson.

Sammenlagt, Tour de Ski etter 5/7 etapper

1. Heidi Weng, NOR, 1:23:38.8

2. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, +11.1

3. Stina Nilsson, SWE, +16.3

4. Krista Pärmakoski, FIN, +36.8

5. Jessica Diggins, USA, +1:23.3

 

Kommentarer til denne saken