Gå til sidens hovedinnhold

Maktdemonstrasjon av Heidi Weng

Artikkelen er over 3 år gammel

VAL DI FIEMME: Heidi Weng ble stående igjen på toppen av bakken i Val di Fiemme som vinner av årets Tour de Ski. Dermed gjentok hun bedriften fra i fjor. Weng gikk ut to sekunder bak Ingvild Flugstad Østberg, og de fulgte hverandre frem til det første virkelig bratte partiet startet i «monsterbakken» i Val di Fiemme.

Da klinket Weng til og parkerte Østberg umiddelbart. Løperen fra Ytre Enebakk fikk skikkelig flyt og padlet tilsynelatende enkelt opp alpinbakken.

– Jeg tror ikke jeg har sett noen gå så teknisk godt opp her. Hun får det til å se slakere ut enn det der er, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Det tok ikke lang tid før hun nesten hadde et helt minutt ned til sin argeste konkurrent, og det ble en parademarsj for Heidi Weng. 

LES OGSÅ: Weng vant og overtok favorittstempelet

– Hun er en av norges beste motbakkeløpere, både med ski på beina og med joggesko, så dette var vel oppskriftsmessig, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Ikke bare vant Weng Touren, hun hadde raskeste etappetid, og tok dermed også en verdenscupseier.

– Jeg hadde bestemt meg for at jeg måtte prøve når det ble brattere.  Jeg så jeg fikk en luke og holdt trøkket oppe. Jeg var sykt nervøs. Jeg visste at jeg måtte ha en luke før det slaket ut. Jeg måtte bare prøve og det holdt, sier Heidi Weng.

Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Jeg tror jeg kanskje blir litt mer fornøyd etter hvert, sier hun om seieren i Tour de Ski.

9 km jaktstart, Val di Fiemme, etappe 7 Tour de Ski.

1. Heidi Weng, NOR, 32:13,3

2. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, +48,5

3. Jessica Diggins, USA, +2:23,2

 

Kommentarer til denne saken