Gå til sidens hovedinnhold

Norge innfridde og tok gull

Artikkelen er over 3 år gammel

LAHTI/FINLAND: Norge gikk inn til et overlegent gull på dagens 4x5 km stafett i VM i Lahti. Marit Bjørgen seilte over mål over minuttet før Sverige og Finland. En differanse hun også hadde før hun gikk ut på fjerde og siste etappe.

Heidi Weng gikk andreetappe for Norge. Løperen fra Ytre Enebakk tok dermed sitt tredje strake VM-gull på stafett, hun har tillegg gull på sprintstafett fra dette mesterskapet og en individuell bronse på skiathlon fra VM i 2013.

LES OGSÅ: Fjerdeplass for Weng på stor norsk dag

LES OGSÅ: Mamma Weng er «alltid» tett på datteren

LES OGSÅ: VM-gull til Weng og Norge på sprintstafetten

Sprintspesialist i form

Maiken Caspersen Falla gikk en meget god førsteetappe for Norge. Sprintspesialisten viste defintivt at hun også mestrer lengre distanser. Akershus-jenta ga stafettpinnen videre til Heidi Weng, med en syv-åtte sekunders differanse ned til de nærmeste lagene, Finland, Polen og Sverige.

Weng hang på Niskanen

Charlotte Kalla gikk tidlig opp i ryggen på Heidi Weng, med Finland og Kerttu Niskanen like bak der igjen. Ved halvgått etappe var trioen samlet. Ut på sisterunden var det tydelig at Kalla hadde trøbbel med å henge med på tempoet, og når Niskanen økte det ytterligere sakket det svenske esset akterut. Heldigvis for Norge hold Weng ryggen til den finske jenta, og vekslet sammen med Finland, tolv sekunder før Sverige.

– Jeg åpnet tålmodig. Jeg åpnet for hardt på 10 kilometeren. Niskanen gikk veldig bra, og jeg bestemte meg for å henge på ryggen hennes, sier Heidi Weng til NRK etter sin etappe.

Skaffet stort forsprang

På tredje etappe skulle Astrid Uhrenholdt langt på vei avgjøre VM-stafetten til Norges fordel. Finske Laura Mononen slet fryktelig med å holde tempoet opp, ble forbigått av Sverige rett før veksling, og begge lag var nærmere minuttet bak Norge før fjerde etappe. En etappe VM-dronning Marit Bjørgen skulle gå for Norge.

Det ble som ventet ikke særlig spennende. Bjørgen hadde full kontroll og holdt avstanden bakover. Sveriges Stina Nilsson spurtslo finske Krista Pärmäkoski i kampen om sølvet.

Kommentarer til denne saken