Gå til sidens hovedinnhold

Tredjeplass for Weng på tredje etappe av Tour de Ski

Artikkelen er over 4 år gammel

OBERSTDORF/TYSKLAND: Heidi Weng endte på tredjeplass på dagens fellesstart med skibytte på den tredje etappen av Tour de Ski i tyske Oberstdorf.

Feltet gikk relativt samlet fra start til mål, og spurtkanon Stina Nilsson var først over målstreken, to tideler foran Jessica Diggins og halvannet sekund foran Weng.

Med det tok den svenske spurtkanonen sin første distanseseier i verdenscupen.

– Det var en vanskelig løype å gå ifra, så det handlet om å roe seg ned og forsøke å finne en fin flyt i gåingen. Jeg er egentlig fornøyd, sier Weng til NRK etter løpet.

– Jeg hadde litt dårlig feste på klassisk-skiene og stresset litt, men jeg hadde en bra dag egentlig. Det var tungt, men det gikk fort. I høyden blir jeg fortere stiv. I dag var det bare å fokusere på å ikke slippe de foran. Det gikk nesten, fortsetter hun.

Resultater, 10 km Skiathlon 3/7 etappe av Tour de Ski

1. Stina Nilsson, SWE, 27:23.8

2. Jessica Diggins, USA, +0.2

3. Heidi Weng, NOR, +1.5

På andreplass i sammendraget

Dagens vinner, Stina Nilsson tok også over sammenlagtledelsen i Tour de Ski, noen sekunder foran sammenlagtfavoritt Heidi Weng.

Ingvild Flugstad Østberg var med i tetkampen, men var uheldig en liten kilometer før mål og knakk staven. Dermed røk hun nedover på resultatlistene, og mistet også sin sammenlagtledelse. Skiløperen fra Ytre Enebakk tror fortsatt det er lagvenninnen som er den aller største utfordreren til sammenlagtseieren.

– Jeg føler at det fortsatt er Ingvild (Flugstad Østberg) og jeg som har en liten fight. Jeg tror det kan bli litt for tøft for Stina (Nilsson) på slutten, men man vet aldri, og kan kline til hun, sier Heidi Weng.

Tour de Ski fortsetter onsdag med 10 km jaktstart i fristil, også det i Oberstdorf.

Sammenlagt etter 3/7 etapper av Tour de Ski

1. Stina Nilsson, SWE, 43:01,3

2. Heidi Weng, NOR, +4.0

3. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, +12,4

4. Krista Parmakoski, FIN, +38,7

5. Jessica Diggins, USA, +51,4

6. Maiken Caspersen Falla, NOR, +1:08,5

 

Kommentarer til denne saken