Gå til sidens hovedinnhold

Tung ti kilometer for Weng på stor norsk dag

Artikkelen er over 3 år gammel

PYEONGCHANG: Heidi Weng endte på 11. plass på dagens 10 kilometer fristil i OL i Pyeongchang. 26-åringen får det ikke helt til å stemme i løypene i Sør-Korea.

– Det er ikke så veldig moro å gå på ski akkurat nå. Jeg følte jeg bare gikk der egentlig. Det er litt kjedelig at jeg har hatt mine to dårligste skirenn i OL, men sånn er det. Herlighet, vi har to norske på pallen, så det er kjempegøy, men for min egen del så skjønner jeg ikke helt akkurat hva som skjer. Det var utrolig gøy med Ragnhild spesielt, så det var noe å glede seg over, sier Weng til TVNorge etter løpet.

Debutant vant

For selv om det ikke ble full klaff for løperen fra Ytre Enebakk skulle det bli en stor norsk dag i OL-løypene med gull og bronse. OL-debutant Ragnhild Haga slo fullstendig knockout på konkurrentene og var over tyve sekunder foran sølvvinner Charlotte Kalla i mål. Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski delte bronsemedaljen. Jessica Diggins så en stund ut til å skulle gå inn til bronse, men hadde ikke nok krefter den siste kilometeren og endte på femte.

Bak fra start

Heidi Weng gikk ut sist ut av de seedede løpere på startnummer 60, men det var tidlig klart at det ikke sprutet av Weng. På åpningspunktet på 1,6 kilometer var hun over ni sekunder bak da ledende Charlotte Kalla. Tendensen fortsatte utover i løpet, og 26-åringen fortsatte å tape.

– I dag syntes jeg at jeg bare stampet. Det var kjedelig, sier Weng.

Det ble nesten like tidlig klart at gullkampen skulle stå mellom nevnte Kalla og Ragnhild Haga. Og det var sistnevnte som disponerte løpet klart best. Kalla klarte ikke å holde Haga bak seg, og avstanden økte utover i løpet. I mål var Haga over tyve sekunder foran.

LES OGSÅ: Heidi Weng røk ut i semifinalen

LES OGSÅ: Åpningsmiss av Heidi Weng

10 km fristil, OL Pyeongchang

1. Ragnhild Haga, NOR, 25:00,5

2. Charlotte Kalla, NOR, +20,3

3. Marit Bjørgen, NOR, +31,9

3. Krista Pärmakoski, FIN, +31,9

--

7. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, +1:05,5

11. Heidi Weng, NOR, +1:24,6

 

Kommentarer til denne saken