Gå til sidens hovedinnhold

VM-gull til Weng og Norge på sprintstafetten

Artikkelen er over 4 år gammel

LAHTI/FINLAND: Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng vant dagens klassiske sprintstafett i VM i Lahti. Norge var drøye fem sekunder foran Russland i mål og 18 foran USA som spurtslo Stina Nilsson og Sverige i kampen om bronsen.

– Det var stort å få gå på lag med Heidi (Weng). Hun er en stayer og rå når det gjelder og en trygghet å ha på første etappe, sier Maiken Caspersen Falla til NRK etter løpet.

– Man vet aldri. Jeg har bare gått to løp og var nervøs. Jeg følte at klassisk har vært bra beviste heldigvis for meg selv at det var godt nok i dag. Jeg var veldig nervøs for å gjøre noe rart som skulle gå utover Maiken. Jeg har alltid drømt om å få gå skisprint, så fikk jeg lov til det. Det var utrolig gøy å få gå med Maiken, det betyr mye for meg. Hun er verdens beste sprinter og det var gøy å få være med på rotteracet, sier Weng.

Løpere fra Ytre Enebakk klarte å gå uten for mye stress. Hun fant ut at det var tryggest å ligge i front.

– For min del ble det bedre og bedre utover i løpet. Jeg klarte å slappe av og gå bra på ski uten å stresse. Det var uvant å

I føringen

Etter en kontrollert første etappe tok Heidi Weng kommando på hennes andre etappe, og de andre klarte såvidt å holde følge med løperen fra Ytre Enebakk. Hun klarte allikevel ikke å få noen skikkelig luke, og feltet samlet seg inn mot stadion. Ved veksling var Norge først med Finland, USA, Sverige, Tyskland og Russland like bak.

Maiken Caspersen Falla fikk noen meter til feltet på sin etappe, men Sveriges Stina Nilsson kom seg tilbake i ryggen på sprintverdensmesteren igjen. Finland, Tyskland, USA og Russland fulgte like bak og var tre-fire sekunder bak ved veksling.

LES OGSÅ: Femteplass til Heidi Weng i Lahti

LES OGSÅ: VM: Heidi Weng slått ut i semifinalen på stor norsk dag

Russland rykket

På Wengs siste etappe tok Russland og Yulia Belorukova kommando opp den lange bakken. Det var kun Weng som klarte å holde følge, og det ble en solid luke ned til de øvrige.  Ved veksling hadde Norge og Russland over ti sekunder ned til de neste lagene.

Det skulle bli et oppgjør om gullet mellom Norge og Russland og Maiken Caspersen Falla og Natialia Matveeva.

Gulllkampen ble avgjort tidlig. Matveeva klarte ikke å svare da Falla rykket i bakken. Inn mot stadion hadde Norge flere sekunders ledelse, og Caspersen Falla kunne cruise inn til gull for Norge, Falla og Weng.

Kommentarer til denne saken