Gå til sidens hovedinnhold

Weng vant og overtok favorittstempelet

Artikkelen er over 3 år gammel

VAL DI FIEMME: Heidi Weng gikk en råsterk 10 km klassisk fellesstart i den nest siste etappen i Tour de Ski i italienske Val di Fiemme lørdag ettermiddag.

Løperen fra Ytre Enebakk gikk fra sine konkurrenter og vant til slutt relativt overlegent. Men enda viktigere, hun nærmet seg Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget. Østberg begynte å slite med dårlig feste utover i løpet og var sjanseløs på å holde følge med Weng. I mål var hun over halvminuttet bak.

Østberg beholdt ledelsen, men starter i praksis likt med Heidi Weng, som kun er 1,8 sekunder bak før den siste og avgjørende etappen søndag.

LES OGSÅ: Heidi Weng falt fra mulig seier

Weng slo dermed kraftig tilbake etter at hun falt fra en pallplass på 10-kilometeren i Oberstdorf torsdag.

Etter lørdagens løp, legger ikke Weng skjul på at fallet i Oberstdorf ga henne ekstra motivasjon, og skal vi tro Weng, krefter hun ikke visste hun hadde.

- Når man er såpass irritert, så får man til hva som helst. Plutselig har man krefter man ikke trodde man hadde, sier Weng til Nettavisen.

- Jeg har aldri hatt så veldig troen på meg selv - at jeg skulle klare å gjøre en sånt løp hvor jeg går ifra, men jeg må kanskje begynne å litt mer troen på meg selv, forteller den norske vinneren.

Hun gleder seg nå over å ha slått så kraftig tilbake.

- Det var utrolig gøy. Jeg har aldri vært så sliten i mitt liv tror jeg. For en gangs skyld så klarte jeg å presse meg helt ned i kjelleren. Det var virkelig nede i kjelleren, for i den siste bakken trodde jeg at jeg skulle svime av, sier Weng.

Fikk råd av familien

Den norske vinneren avslører at hun la slagplanen for løpet sammen med familien tidligere lørdag morgen. Familien ga nemlig klar beskjed om hva hun måtte gjøre.

- Jeg fikk beskjed på morgenen i dag at jeg bare måtte gå for spurtprisen og så gå alt jeg hadde etterpå. Det var det jeg gjorde. De sa at jeg ikke hadde noe valg, så da hadde jeg ikke noe valg. Jeg gjorde det jeg fikk beskjed om og det holdt, forklarer Weng.

Og det smakte godt.

- Jeg trengte en liten opptur akkurat nå, kjente jeg, sier Weng.

Nå er hun storfavoritt til å vinne Tour de Ski på andre året på rad før den avgjørende jaktstarten opp monsterbakken i Val di Fiemme.

Resultater

10 km fellesstart, sjette etappe, Tour de Ski

1. Heidi Weng, NOR, 29.07,9

2. Krista Pärmakoski, FIN,  +7,6

3. Terasa Stadlober, AUT,  +8,6

4. Jessica Diggins, USA, +23,6

5. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, + 35,2

Sammenlagt etter 6 av 7 etapper:

1. Ingvild Flugstad Østberg, NOR, 1:48:43,2

2. Heidi Weng, NOR, +1,8

3. Krista Pärmakoski, FIN, +1:33,5

4. Jessica Diggins, USA, +1:43,1

5. Teresa Stadlober, AUT, +2:29,9

 

Kommentarer til denne saken