Mange lokale i sving i norgescuprennene på Gålå

GÅR NORGESCUP: Martin Løwstrøm Nyenget er klar for tre dager med renn på Gålå.FOTO: Terje Pedersen, NTB

GÅR NORGESCUP: Martin Løwstrøm Nyenget er klar for tre dager med renn på Gålå.FOTO: Terje Pedersen, NTB

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SKI: Denne helgen er det norgescup i langrenn på Gålå. Med unntak av utøverne som går verdenscup i Finland stiller stort sett hele norgeseliten på startstreken.

Det er mange lokale løpere i aksjon, både i senior-, junior, og klassen for funksjonshemmede. Seniorene starter allerede fredag med henholdsvis 10 km fri for kvinnene og 15 km fri for herrene. Emilie Kongsten og Martine Ek Hagen og Martin Løwstrøm Nyenget stiller alle til start.

Rennene i seniorklassen sendes på Skiforbundets SKI-TV - klikk her for å se dem

Lørdag er det sprint for alle klasser. Oppegård IL stiller med flere utøvere. Eirik Bye går i senior i klassen for funksjonshemmede. Hans lagkamerat og rekruttlandslagsløper Johannes Birkelund stiller i FH-junior.

Nils Oskar Axelsson fra Oppegård og Axel Holth-Siegel fra Ås IL stiller både i junior- og i seniorklassen. Martin Løwstrøm Nyenget var på sprintlandslaget i fjor, og stiller på lørdagens sprint. Ingvild Wollebek fra Ås IL er påmeldt i kvinnenes juniorklasse.

Norgescuphelgen avsluttes med klassiske distanser søndag. Alle de nevnte utøverne stiller til start i sine respektive klasser.

LES OGSÅ: Nyenget på 13. plass på Beitostølen

LES OGSÅ: Nyenget langt bak i sesongåpningen

LES OGSÅ: Nyenget: – Jeg lengter etter min første verdenscupseier

Artikkeltags