Gå til sidens hovedinnhold

Eirik Bye tok bronse på sprinten

Artikkelen er over 3 år gammel

PYEONGCHANG: Eirik Bye tok bronse i dagens klassiske sprint i Paralympics. Bye og ledsager Arvid Nelson endte på fjerdeplass i finalen, men Oppegård-løperen ble senere tilkjent bronsemedaljen.

Norge la nemlig inn protest mot amerikanske Jake Adicoff, som gikk inn til tredjeplass, for å ha skøytet underveis. Protesten ble tatt til følge av juryen, og Bye rykket dermed opp til tredje.

– Det har vært en veldig merkelig dag. Vi var egentlig veldig fornøyd med fjerdeplass, og det var en opptur etter mandagens løp. Vi fikk ikke med oss hva som skjedde underveis og visste ikke at det var blitt lagt inn protest før en stund etterpå, sier Bye.

– Det viste seg at det var ganske mange steder i løypa han tok skøytetak, da var det klart, fortsetter 22-åringen.

Første i Paralympics

Dermed tok Eirik Bye sin første individuelle medalje i Paralympics. Han har en bronsemedalje i stafett fra Sotsji i 2014. I fjor tok 22-åringen bronse på 20 km klassisk i VM i Finsterau.

LES OGSÅ: Eirik Bye om VM-medaljen: – Dette var stort

– Det var litt rart da vi fikk beskjeden om at vi tok bronsemedaljene. Når vi var såpass langt bak som vi var, var det en rar følelse, men etter å ha sett video av løpet og vi fikk medaljene rundt halsen, føler vi at vi tok medalje på riktig vis. Det smaker veldig godt, sier Oppegård-løperen.

– Målet var jo å være med å kjempe om medaljer, men vi har vel egentlig ikke helt trodd på at det var mulig, innrømmer han.

 

Fem i prologen

Oppegård-løperen ble nummer fem i sprint-prologen og kvalifiserte seg greit blant de åtte som gikk til finalen. I semifinalen var Eirik Bye og Arvid Nelson de to eneste som hadde smurt med klister, og det viste seg å være et smart taktisk valg. Finalebilletten var i lomma inn mot mål, og Eirik Bye kunne seile over målstreken til sin første sprintfinale i Paralympics.

– Jeg hadde en ok følelse etter prologen. I semifinalen følte jeg at jeg traff skikkelig. Vi var de eneste som gikk med feste, så det ble litt tungt i finalen, sier Bye, som ser frem til 10-kilometeren.

– Det blir vanskelig å følge opp dette, men topp fem er realistisk, sier Eirik Bye.

LES OGSÅ: Eirik Bye: – Det blir tøffe forhold, så mye kan skje

LES OGSÅ: Eirik Bye langt unna teten, men jublet for lagkameraten underveis

Klassisk sprint, menn, Paralympics, synshemmede

1. Brian McKeever, CAN

2. Zebastian Modin, SWE

3. Eirik Bye, NOR

Menn 1,5 km klassisisk, synshemmede, prolog:

1. Zebastian Modin, SWE, 3:27.96

2. Brian McKeever, CAN, +5.85

3. Jake Adicoff, USA, +14.17

--

5. Eirik Bye, NOR, +21,70

 

LES OGSÅ: Debutant Birkelund: – Det var utrolig gøy å gå

Stor norsk dag

Det ble ellers en stor norsk dag i Pyeongchang. Vilde Nilsen tok sølv i sprint, stående, mens Jesper Saltvik Pedersen tok gull i storslalåm.

Kommentarer til denne saken