Kongsten topp tyve da Bjørgen knuste konkurrentene

GOD PRESTASJON: Emilie Kongsten gikk en meget god 10 kilometer, og gjorde sin beste NM-prestasjon så langt i karrieren. Her fra fjorårets NM på Beitostølen.

GOD PRESTASJON: Emilie Kongsten gikk en meget god 10 kilometer, og gjorde sin beste NM-prestasjon så langt i karrieren. Her fra fjorårets NM på Beitostølen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LYGNA: Emilie Kongsten fra Ski tok en fin tyvendeplass på dagens 10 km klassisk under NM på Lygna. Det er 22-åringens klart beste prestasjon i et senior-NM. Riktignok ble hun nummer 15 på duathlon på Røros for et par år siden, men nå var det et langt sterkere felt hun konkurrerte mot. Hun ble nummer tredve på distansen i 2016, og klatret altså solide ti plasser oppover listen i år.

– Dette er jeg veldig fornøyd med. Det har ikke helt klaffet for meg tidligere denne sesongen, men det løsnet nå, og det var veldig fint, sier Kongsten.

Ledet hele veien

Kongsten, som går for Åsen IL, gikk ut med startnummer 48 og Ski-jenta ledet også hele veien ved sine passeringer. Kongsten var først på åpningspunktet på 2,2 km, først på 5,8 km og tok ledelsen i mål på 32:04.6.

– Jeg følte at jeg åpnet litt tregt og jeg skjønte ikke at jeg gikk fort før jeg fikk positive sekunderinger. Det er en litt masete løypa og  det er vanskelig å kjenne at du går fort, sier Ski-jenta.

Men dette var selvsagt før de store kanonene kom bakfra. Den aller største var det mye krutt i, for Marit Bjørgen regelrett knuste konkurrentene i NM-løypa, og var over minuttet foran Ingvild Flugstad Østberg i mål. Hun tok dermed sitt 18. individuelle NM-gull. Kathrine Harsem tok bronsen, femten sekunder bak Flugstad Østberg.

Heidi Weng og Martine Ek Hagen fra Ytre Enebakk og Bul IL stilte ikke til start på dagens distanse.

Duathlon og stafett

Emilie Kongsten stiller til start både på lørdagens duathlon og søndagens stafett med Åsen IL. Dagens form tyder på at det kan komme flere positive opplevelse denne NM-helgen, men 22-åringen er redd for sette seg for høye mål i frykt for å skuffe seg selv.

– Formen kjennes veldig bra ut, det gjør den, og hvis jeg har en god dag kan jeg gå bra på duathlon, men jeg tør ikke håpe for mye. Jeg kan fort få høye skuldre, jeg håper bare å kunne gå et bra renn, sier Emilie Kongsten.

Resultater, 10 km klassisk kvinner, NM

1. Marit Bjørgen, Rognes IL, 28:03.2

2. Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb, +1:00.6

3. Katrhine Harsem, IL Varden Meråker, +1:15.0

--

20. Emilie Kongsten, Åsen IL, +4:01.4

Artikkeltags