SKI: Daniel Helland Anderson (30) har spilt sin siste kamp for Follo HK. Likevel vil han være på plass når laget starter sesongoppkjøringen.
– Petter Gjermstad og jeg har blitt enige om å møtes siste uken i mai på Ski stadion. Da skal vi sette oss ned ved et campingbord og se på gutta løpe 1.000-metere. Det har jeg drømt om i alle år, ler Anderson. Søndag tok vingen farvel med Follo HK, og han innrømmer at det var spesielt å gå av parketten for siste gang som Follo-spiller.
– Det var veldig vemodig. Dette har jo vært en del av meg i mange år. Men samtidig er det litt deilig å ikke tenke på håndball også, røper Anderson, som har syslet med tanken om å legge opp de siste tre årene.

Opprykket sitter sterkest

Med åtte sesonger og nesten tusen mål, har 30-åringen vært en meget sentral brikke på Follos flaggskip på håndballsiden. Selv har han problemer med å trekke frem hvilke øyeblikk som sitter sterkest.
– Det har skjedd veldig mye mens jeg har vært her. Klubben kom tidlig langt, men så ble vi stående der. Vi var så nærme opprykk mange ganger, men klarte ikke å ta steget opp. Det var en tung periode. Så det jeg husker best fra Follo-tiden er det siste opprykket, forteller Anderson.
– Det er det jeg har spilt for og som har motivert meg hele veien. Å få Follo HK tilbake der hvor Fredensborg/Ski var da de var store, fortsetter han.
Daniel Anderson har tro på at Follo klarer å etablere seg i Postenligaen, men påpeker at det kreves mye for at det skal skje.