Gå til sidens hovedinnhold

Lidenskap blir jobb

Artikkelen er over 16 år gammel

SKI: –Da Endre ble spurt om han kunne tenke seg å ta denne jobben, brukte han 2,5 sekunder på å si ja, sier Follo HKs leder Erlend Fjellheim med et stort smil. Det er ingen tvil om at han har fått rett mann på rett plass i stillingen som Follo HKs aller første daglige leder. I utgangspunktet kun i en halv stilling, så får tiden vise hva klubben gjør i fortsettelsen.
–Jeg har hele tiden sett på en slik stilling som en utfordring. Jeg var klar til å ta jobben, men jeg måtte selvfølgelig ta en runde med både kona og jobben. Jeg var avhengig av å få permisjon fra Parat. Kona vet heldigvis hva en slik jobb betyr for meg, sier Vindheim, som tidligere har fungert som nestleder og sportslig leder i Follo HK.

Håndballfrelst.

Det er ingen tvil om at den nye daglige lederen i klubben er håndballfrelst. Det har han vært helt siden han som 16-åring startet som håndballspiller i bandyklubben Solberg. Selv om karrieren ikke tok helt av, fikk han med seg en kretskamp for Buskerud. Og interessen fortsatte, også etter at han flyttet til Oslo.
–Det var faktisk jeg som startet Vålerenga Håndball, i det som den gang ble kalt dameavdelingen. På den tiden var det ikke herrelag i håndball i VIF og jeg husker godt at jeg troppet opp på styremøte og talte varmt for dette laget. Så, 8. mars, på selveste kvinnedagen, startet vi opp med herrehåndball i Vålerengas damegruppe, forteller Vindheim.
I dag spiller VIFs herrelag i håndball i 2.-divisjon, og Vindheim, ved siden av engasjementet i Follo Håndballklubb, trener Nordbys gutter 14-lag.

Mer proff.

Endre Vindheim beklager at han ikke fikk anledning til å spille på et høyere nivå for egen del. Nå håper han at han kan være med på å legge forholdene til rette for dem som har ambisjoner i Follo HK.
– Jeg gleder meg veldig til dette. Det jeg har brukt tre-fire timer på hver kveld, kan jeg nå gjøre på dagtid. Jeg håper at jeg kan være med på å gjøre jobben lettere for dem som er med i styret, ikke minst avlaste Jan Magnor, sier Endre Vindheim.
Både han og klubbens leder, Erlend Fjellheim roser Magnors innsats for klubben, og skjønte raskt at noe måtte gjøres da Magnor signaliserte at han ville trappe ned. Han har nemlig lagt ned flere arbeidstimer hver dag for Follo HK.
– Vi har vel også innsett at vi må bruke ressurser på å komme oss videre som klubb. Dette er et av skrittene vi må ta for å komme dit, sier Follo HKs styreleder.

Bygge opp.

I utgangspunktet skal Endre Vindheim inn i en halv stilling. Follo HK finansierer dette gjennom egne midler. Målet er at den nye daglige lederen skal bli selvfinansierende på sikt.
– Noe ut over det, har vi ikke tenkt. Foreløpig har vi inngått en avtale på et år, og så får vi følge utviklingen, sier Fjellheim, som legger til at det rett og slett handler om å gjøre klubben mer proff.
–Dette er første skritt på vei mot å bli noe stort. Vi ser jo at konkurrentene har gjort dette for lengst, sier han.
Selv om Follo HK ikke er noen stor klubb med tanke på antall medlemmer, står utfordringene i kø. Skulle laget i tillegg rykke opp i eliteserien, vil det kreves mer av hvert enkelt medlem. Det blir en av de virkelige store utfordringene for den nyansatte lederen.
–Hva blir det viktigste for deg i denne jobben?
–Jeg må nok jobbe med å gjøre selve organisasjonen større. I dag er vi mellom 15 og 20 personer som mer eller mindre jobber for Follo HK. Vi trenger langt flere. Jeg tror menigheten er der. De må bare vite hvor de skal henvende seg, sier Vindheim, som får kontortid i klubblokalet i Folkets Hus i Ski mandager fra kl. 16.00 til 21.00 og tirsdag til fredag fra kl. 12.00 til kl. 15.00.