SKI: NRK-profilen Jann Post fra Langhus har de siste årene løftet begrepet mosjonist til nye høyder. Søndag løp han New York maraton på den meget imponerende tiden 2.32,53. Med det ble 37-åringen beste nordmann, i tillegg til at han satte ny personlig rekord på distansen. Tiden plasserte han på 49. plass totalt.

– Det er hyggelig å være beste nordmann. Det som var viktig for meg, var at det var pers, sier Post til NRK.

Ikke toppidrett

Selv om 37-åringen løp inn på en supertid og holdt en snittfart på nesten 17 km/t i 42 kilometer, er han tydelig på at det er mosjonist han er.

– De som løper fort her, løper vel 45 sekunder fortere per kilometer, så det er dag og natt. Vi må ikke forveksle dette med toppidrett, sier han.

Post løper 10-12 mil i uka, og det går nødvendigvis med en del tid på landeveien. Da er det selvsagt enormt tilfredsstillende å kjenne at kroppen lystrer når det gjelder som mest.

– Det er en utrolig deilig opplevelse å løpe gjennom en av verdens heftigste maraton og ha en kropp som fungerer. Jeg hadde en veldig stor idrettsopplevelse, det skal jeg ikke legge skjul på, sier Jann Post.

Northug: Legende!

En av mange som hevet sine øyebryn over prestasjonen til Post er ikke helt ukjente Petter Northug.

– Legende! Eneste som er kjipt for min del er at han som sitter og kommenterer langrenn har høyere O2-opptak enn meg. Gratulerer, skriver Northug i en sms til NRK.

PS! Tidens raskeste maraton av en nordmann er Sondre Nordstrand Moens 2:10:07 satt i Hannover i vår. Med det slo han Geir Kvernmos tredve år gamle rekord på 2:10:17, satt i London maraton i 1987. Bjørn Nordheggen fra Oppegård IL er inne på topp femti, med tiden 2:17:50 satt i Houston i 1989.