SKI: Det eneste vi føler oss sikre på er at Falk rykker ned og at Haslum og Elverum tar de to øverste plassene. Bak der er det tett.

I fjor traff vi bra da vi ganske riktig hadde Elverum på topp og Haslum på 2. plass. Grovest bommet vi på Bodø og BSK/NIF. Vi tippet Haugaland rett ned. Det gikk inn. Viking var kanskje den største negative overraskelsen i fjor. Laget underpresterte så til de grader. Follo HK skuffet oss også med å ikke ta seg til sluttspillet slik vi forventet.

Til sluttspill

Vi tipper Follo til sluttspill i år igjen. Det tror vi faktisk ikke er noe vågalt tips. Laget har sett bedre og bedre ut under oppkjøringen. Frode Scheie har en plan. Det vil gå kjapt i år og med Joakim Patrikssons inntreden på laget har Follo to av Postenligaens beste playmakere. Også i år nederlagsdømmer vi Bækkelaget. Kanskje gjør de vårt tips til skamme også denne sesongen. Vi tror imidlertid laget er altfor svekket nå. Bækkelaget går ned sammen med Falk. Laget fra Horten ser desidert svakest ut, noe de viste i cupen forleden da det ble tap mot 1. divisjonslaget Sandefjord. Over de to nederste lagene er det nærmest bingo, eller som tidligere Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen sier:

– Det er helt sinnssykt vanskelig å tippe en tabell. Du kan nesten ta alle lagene i en hatt, kaste de utover bordet, og se hvem som dukker opp først, sier Lorentzen, og fortsetter:

– Dere treffer slik jeg ser det på de tre lagene dere har i bunn. Jeg tror også Haslum tar gullet foran Elverum. Jeg tror ØIF tar 3.-plassen. Fyllingen har dere for høyt. De kommer bak både Bodø og Stord tror jeg. Jeg er ganske sikker på at Bodø kommer langt høyere opp enn en 8. plass, sier Lorentzen. Han har tro på en strålende sesong for Follo HK.

– Jeg tror Follo blir nummer fire, sier Lorentzen.

– Hvorfor så høyt?

– Fordi de kommer til å lage mange mål denne sesongen. Ikke minst kontringsmål. Det forutsetter imidlertid at de klarer å få til et godt 6-0-forsvar. Det er det lille usikkerhetsmomentet. Jeg har bitt meg merke i at de ofte har gått over til 3-2-1 i enkelte av treningskampene, og det har fungert best.
Jeg personlig er glad for at de ikke har kastet bort det offensive forsvaret helt, sier Lorentzen, som har planer om å se Follo mot Runar onsdag.

Slik tipper ØB:
 

1. Haslum

2. Elverum

3. Runar

4. ØIF Arendal

5. Drammen

6. Follo HK

7. Fyllingen

8. Bodø

9. Stord

10. Nøtterøy

11. Bækkelaget

12. Falk

Hvor tror du Follo HK havner i Postenligaen? Si din mening i kommentarfeltet under: