1. Stabæk


Har riktignok mistet Solveig Gulbrandsen og Melissa Wiik. Lisa-Marie Woods er kommet inn. Det samme har svært spennende Saba Bandad Sofi. Kan bli en overraskelse i årets serie. Stabæk kan stille en ellever med landslagsspillere. Alt annet enn gull vil være en gedigen nedtur for jentene fra Bærum.

2. Røa


Har i tillegg til å ha mistet sentrale Lene Mykjåland til proffspill i USA og Camilla Huse (lagt opp) fått tre jenter på listen over gravide. Marit Fiane Christensen, Marie Knutsen og Kristine Rand Edner er alle uaktuelle i 2010. Bør kunne ha kapasitet til å sikre en sølvmedalje likevel.

3. Arna-Bjørnar

Får tilbake landslagskeeper Erika Skarbø fra skade. Det betyr en god del poeng. Madeleine Giske er i år er disponibel hele sesongen etter kneskaden som holdt henne utenfor i fjor. Har en av Toppseriens beste spillere i Maren Mjelde. Spennende spillere i lynkjappe Ingrid Ryland og Tina Algrøy. Det store spørsmålet er imidlertid hvem som skal få ballen i nettet regelmessig i år. Har slått Fortuna Hjørring 2-0 i vinter.

4. Kolbotn

Har mistet hele skjelettet i startelleveren. De to toppscorerne Miriam Mumtaz og Isabell Herlovsen, kapteinen Kristine Lindblom, landslagsaktuelle Nora Holstad og Ingrid Schjelderup, og Toppseriens beste keeper Thora Helgadottir. Må erstatte disse med unge jenter. De fire J19-landslagsspillerne Cecilie Liane, Anja Sønstevold, Camilla Christensen og Hanna Haanes må ta et nytt klyv denne sesongen. Har rutine i nykommer Tinja-Riikka Korpela (finsk landslagskeeper), Runa Vikestad, Rebecca Angus, Maureen Mmadu og Line Smørsgård. Har nok et internt mål om medalje.

5. Fløya

Tidligere Kolbotn-trener Trine Lise Andersen ser ut til å få fasong på Tromsø-jentene. Treningskampene i vinter er oppløftende: Linderud Grei (6-0), LSK (2-0), Medkila (4-3), Umeå (1-1). Anneli Giske blir sentral sammen med June Tårnås som imidlertid er skadet og mister første del av sesongen. Har en sterkere stall i år.

6. LSK Kvinner

Ser helt klart svekket ut. Har mistet toppscorer Una Nwajei. Diana Matheson er skadet i sesongstarten. I tillegg er Marita Skammelsrud Lund ute med skade i lang tid. Har fått ny trener i Ranveig Karlsen. Kan slå begge veier.

7. Trondheims-Ørn

Utvalgte treningskamper: Östersund (4-0), Sunnanå (4-3), Fortuna Ålesund 3-1, Orkla 5-1. Har rutine i blant andre Gunilla Forseth, Solfrid Andersen og Kristin Lie. Stortalentet Tina Wulf må ta et steg til denne sesongen. Underpresterte i forhold til egne forventninger i fjor.

8. Klepp

Har etter hvert fått et lag med en viss rutine. En det knyttes store forventninger til er U23-landslagets spydspiss Cathrine Dyngvold. Sentrale brikker er Hege Hansen, Kine Bjerk og Gry Tofte Ims. Har mistet Astrid Grøttå Ree til Arna-Bjørnar. Utvalgte treningskamper i vinter: Arna-Bjørnar (1-1), Kattem (3-0), Brøndby (1-2), Donn (3-0),

9. Kattem

Har prøvd å ta over hegemoniet i Trondheim. Klarer det neppe i år. Har fått Bettina Langlo Jevne. Er skadet for øyeblikket. Det samme er et par andre sentrale brikker. Har en tynn stall og kan komme til å slite med det i starten av sesongen. Har blant annet slått Linderud Grei 2-0 og tapt 3-0 mot Klepp i vinter.

10. Donn

Nyopprykket. Ble nummer to i 1. divisjon i fjor, men er en klubb som satser hardt. Har hentet inn to amerikanske jenter (Kelsey Hood og Shannon Smyth) etter opprykket. Alt annet enn bunnstrid vil være overraskende. Har tapt og vunnet mot naboen Amazon i vinter.

11. Amazon Grimstad

Må krige med Donn og Linderud Grei om å klare seg tror vi. Har fått inn Gaute Haugenes som trener. Una Nwajei er tilbake i Grimstad. Burde borge for en del nettsus. Margun Haugenes gjør comeback. Toppserien burde ha utviklet seg såpass at hun ikke skal prege Amazon denne sesongen.

12. Linderud Grei

Vant 1. divisjon i fjor og rykket opp. Tidligere Kolbotn-jente Mari Solstad spiller for Groruddalens Toppserielag. Tippet nord og ned av de aller fleste medier og spillselskaper. Er avhengig av unormalt mye flyt for å gjøre de tipsene til skamme.