Røbekk: – Har vært kjempespesielt

Lisbeth Røbekk gjorde sine saker meget bra da hun seilte Sydney to Hobart i romjulen.

Lisbeth Røbekk gjorde sine saker meget bra da hun seilte Sydney to Hobart i romjulen.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Mens andre var i feriemodus i romjulen, seilte Son-kvinnen Lisbeth Røbekk den tøffe seilasen Rolex Sydney to Hobart i Australia. Det angrer hun definitivt ikke på.

DEL

SON: Da Røbekk 26. desember startet seilasen om bord i Sailing Services BET247, ble hun historisk. Hun ble den første norske kvinnen som deltok i Sydney to Hobart. Båten gjorde det dessuten godt, og kunne etter knappe fire dagers seiling innkassere en 22. plass totalt, og en 4. plass i klassen sin.
– Det var kjempespesielt og moro, forteller Røbekk til ØB. Selv om årets utgave av den kjente seilasen ble betegnet som snill, var det nok av utfordringer for Røbekk og co.
– Været var utfordrende. Selv om bølgene ikke var så krappe som de kunne vært, var været veldig skiftende, sier den historiske seileren. Hun forteller videre at kroppen jobbet på overtid de siste timene på vannet.
– På slutten av et sånt seilas er det vanskeligere å holde vaktsystemet i like stor grad som man egentlig skal, så det ble mye jobbing. Kroppen jobbet på overtid, og jeg ble utrolig sliten, sier Røbekk, som har lyst til å delta i Sydney to Hobart også neste år.
– Ja, men da har jeg lyst til å dra med flere norske seilere, avslutter hun.

Artikkeltags