Satte pers i "blinde"

TIL SEMIFINALE: Philp Bjørnå Berntsen i aksjon under semifinalen på 200 meter i Hengelo. FOTO: DIGITALSPORT

TIL SEMIFINALE: Philp Bjørnå Berntsen i aksjon under semifinalen på 200 meter i Hengelo. FOTO: DIGITALSPORT

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Junior-EM i friidrett ble en positiv opplevelse for Philip Bjørnå Berntsen. Han tangerte til og med persen på 100 meter med bind for øynene!

DEL

SKI:Philip Bjørnå Berntsen kom seg ikke videre til semifinalen på 100 meter i nederlandske Hengelo selv om han tangerte sin personlige rekord (10,76) etter å ha løpt i blinde i minst ti meter. Philip forklarer hva som skjedde;
–Vi klistrer en lapp med banenummeret vi skal løpe i på låret. Etter femti meter fikk jeg denne lappen i ansiktet, og løp med den i ti meter. Den klistret seg fast, men jeg fant jo fort ut at jeg ikke kunne løpe de siste femti meterne med den i ansiktet, så jeg fikk fjernet den underveis, sa Bjørnå Berntsen, som altså tangerte sin personlige bestenotering til tross for uhellet. En tid han selv tror vil ryke ganske snart. Kanskje allerede under junior-NM i Tønsberg kommende helg.
–Rekorden min på 100 meter er jeg ganske sikker på vil ryke snart. Det kjennes slik ut, forteller Bjørnå Berntsen.

Positiv opplevelse.

Bjørnå Berntsen løp på 21,75 i forsøket på 200 meter, det holdt til semifinaleplass. I semifinalen ble han klokket inn på 21,92, noe som ikke var godt nok for en finaleplass. Unggutten var allikevel strålende fornøyd med mesterskapet.
–Jeg var vel nesten yngst her, og har enda to år på meg som junior til å klare å løpe på tider under 21,00 på 200 meter. Jeg skaffet meg verdifull mesterskapsrutine, og har sugd til meg mest mulig av læring. Jeg vet nå hva som må til for å nå helt opp i dette tøffe selskapet, sier Bjørnå Berntsen.
Han skal også delta under senior-NM i Askim senere i sesongen. Holder formen seg tror han selv at han kan prestere bra på tartandekket på Askim stadion.
–Gjør jeg det bra i junior-NM kan alt skje i Askim. Med full klaff kan jeg være med å kjempe om medalje i senior-NM. Jeg tipper vinnertiden i NM vil ligge på rundt 10,56, så da vet jeg sånn omtrent hva jeg må prestere, sier en fornøyd Bjørnå Berntsen.
Fredrik Amundgård fra Oppegård kom seg til finalen i diskos i Hengelo med et kast på 54,41 i kvalifiseringen. I finalen kastet han 51,45 og havnet med det på en 11. plass.


Artikkeltags