Skal prøvespille for Stuttgart

Alexander Ruud Tveter (17) skal til Bundesligaklubben VfB Stuttgart for å prøvespille.

Alexander Ruud Tveter (17) skal til Bundesligaklubben VfB Stuttgart for å prøvespille.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Alexander Ruud Tveter (17) og Edvard Skagestad (20) fra Follo Fotball er invitert av bundesligaklubben VfB Stuttgart til prøvespill. Søndag reiser de til Tyskland.

DEL

SKI: De to Follo-spillerne er attraktive på markedet, og Alexander har allerede vært en tur i skotske Celtic på prøvespill. Og denne uken har Edvard Skagestad vært i den skotske klubben.

Stor og sterk.

Juniortrener og stedfortreder for Follo Fotballs sykmeldte A-lagstrener Peer Danefeld, Hans-Erik Eriksen, fullroser de to fotballspillerne.
– Alexander har fryktelig mange gode egenskaper som fotballspiller, ferdigheter som jeg tror holder til å gjøre det skikkelig bra nesten uansett nivå. Han er et talent fra topp til tå, og har mye ekstra i sekken for å bli en bra fotballspiller. Han er tilbakelent, tør å spørre om råd og så har han en god ballast hjemmefra. Han har også en veldig bra fysisk styrke, som man må ha for å kunne hevde seg internasjonalt, mener treneren.
– Edvard er et råtalent som ikke er helt klar over hvor god han er. Han vet han er stor, sterk og hurtig, men ikke hvor bra de tingene er til sammen. Han handler uten å tenke for mye, og det gjør at han slipper å bli nervøs. For han er det ingen forskjell å spille sammen med folk på løkka og bundesligaspillere. Og det er en god egenskap, sier Eriksen.

– Fantastisk.

At de to spillerne fra Follo Fotball skulle få en slik mulighet, karakteriserer Hans-Erik Eriksen som fantastisk.
– Det er en ære å sende dem bort til en slik klubb som Stuttgart. Det klinger faktisk veldig bra med både VfB Stuttgart og Celtic, sistnevnte har jo begge prøvd seg i, sier han. – Dette er lag som man har hørt om, og som fremdeles preger fotballkartet. Vi snakker jo Champions League-nivå.
Celtic topper i skrivende stund tabellen i skotsk Premier League og deltar i Champions League. Stuttgart ble seriemester så sent som i 2007.

Erfaringer.

Eriksen mener begge spillere har det som trengs for å kunne lykkes i utlandet. Men samtidig kan det bli en veldig tøff overgang.
– Når man er i en klubb på prøvespill, er alt lagt til rette for en. Så fort man har signert, er man på egne ben, og det kan bli ensomt og tøft. Men er det to personer som kan takle noe slikt, er det Edvard og Alexander, mener Eriksen, som selv prøvespilte for Hamburger SV og Everton i sin tid.
ØB har ikke fått kontakt med Alexander Ruud Tveter.

Artikkeltags