SKI: Lørdag arrangerer Ski Alliansen aktivitetsdag i Idrettsparken i Ski. Her skal du få en smakebit på hva de forskjellige idrettene i kommunen har å tilby.

– Her blir det aktivitet over alt, og det er bare å komme – alt er gratis, oppfordrer daglig leder i Ski Alliansehall AS, Kari Norum.

– Vi håper at alle kan sette av dagen til å se hva idretten i Ski har å by på. Her kommer alle som driver aktiviteter i Parken til å være. Du kan orientere deg om hva som finnes av idrettstilbud og hva du kan melde ungene dine på, fortsetter hun.

Alle idretter i Alliansen stiller med egne instruktører for å presentere sin idrett.

Variert

I Ski Alliansehall står håndball, bryting, innebandy og klatring på programmet. Turngruppa fyller Skihallen med turnutstyr- og apparater. På kunstgresset tilbyr fotballgruppen såkalt «boblefotball». Modellflyklubben kommer, det samme gjør Begeistringsetaten og Kjellern med hoppeslott og musikk. Det går også et tog hver hele time fra Alliansehallen til Ski Storsenter. Det stopper ikke der

– Man kan ta med sykkel og hjelm og delta på forskjellige kurs med Follo Sykkelklubb i Skorhaugåsen. Skimt kommer med stolpeløypa. Det blir friidrett på friidrettsbanen, tennis for alle på tennisområdet og ishockeyen har et opplegg i ballbingen, forteller Norum.

Skulle du ønske en treningsøkt mellom slagene er det mulig med Friskis & Svettis sin basistrening.

– Da er det bare å hive seg med, oppfordrer Norum.

Håper godt besøk

Ettersom dette er første gang det arrangeres en dag som dette er det vanskelig å vite hvor mange som dukker opp.

– Jeg håper på et sted mellom fem hundre og tusen besøkende. Det er meldt fint vær og vi ser for oss at dette blir en festdag i parken, sier Norum.

Skulle værgudene svikte har arrangørene plan B klar.

– Dersom det blir dårlig vær flytter vi alt innendørs. Aktivitetsdag blir det uansett, sier Norum.

Uorganisert lek

Onsdag åpnet for øvrig dørene i Ski Alliansehall for dem som måtte ønske å benytte seg av fasilitetene. De forblir åpne på dagtid, til og med fredag

– Det er åpent for alle, men det er kun uorganisert lek og ingen voksne som går og passer på, så man må kunne klare seg alene, påpeker Kari Norum.