Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er spillernes opprykk

Artikkelen er over 6 år gammel

SKI: Follo er klare for 1. divisjon etter 5-0 over Drøbak/Frogn lørdag ettermiddag.

Spillere, ledere og Followers koste seg først på Ski stadion, videre på Egon og så på Jams på storsenteret.

- Befriende

- Veldig deilig! Dette er et opprykk mange har tatt for gitt en lang stund. Da er det ekstra befriende når det er i boks, sier Follo-trener Hans-Erik Eriksen.

SE BILDESERIE FRA KAMPEN HER

Han strålte, i likhet med alle de andre hedersgjestene, da han ankom Jams utpå lørdagskvelden.

- Hva tenker du om hvordan dere kunne ha bitt fra dere et nivå opp?

- Etter nedrykket i fjor begynte vi prosessen med å tenke at vi hører til på det nivået. Høsten i fjor viste at vi var skikket for det nivået. Da startet vi jobben med å beholde flest mulig av dem som var med da og hadde en god høst. Det klarte vi i stor grad, og jeg er mektig imponert over det spillerne har prestert i år. Jeg har i mitt stille sinn kalt dette for spillernes opprykk, og det står jeg for, sier Hans-Erik Eriksen, som håper han får beholde flest mulig spillere til neste sesong.

Han var opptatt med Prolisens-trenerkurs i helgen og fikk ikke vært til stede på kampen.

Tok sin tid

Follo gjør lurt i å glemme førsteomgangen fortest mulig. Gjestene hang overraskende bra med og styrte litt for mye av begivenhetene. Men etter en svak førsteomgang skrudde hjemmelaget på sjarmen etter sidebytte og scoret fem mål.

Fitim Azemi var som vanlig i hovedrollen med sitt hat-trick, noe som gjør at spissen har 30 seriemål for sesongen. Etter kampen kunne Follo-gutta fortjent slippe jubelen løs.

Vi fulgte kampen live under

90: Bwamy får sjansen til å sette kronen på verket på overtid, men Follos nummer 70 brenner enda en sjanse for dagen. 

87: Skogmo skjærer innover i banen og får en god mulighet. Avslutningen med feil ben er imidlertid altfor dårlig. 

84: Lübeck får en enorm sjanse til å score på et dødballtrekk. Avlslutningen går godt over mål. 

78: Follo disker opp enda et nydelig angrep, men Memishi blir avblåst for en marginal offside. 

75: Vestvatn vil være med på scoringsfesten og treffer stangen fra distanse. Like etter kommer unge Shadi Ali på for Azemi. 

73: Etter en scoring på de første 60 leverte Follo like greit fire mål på seks fra det 64. til det 70. minutt. 

70: Bwamy skaffer straffe etter en klønete inngrepen fra Møller. Azemi tar straffesparket, sikrer hat-tricket og scorer sitt 30. for sesongen. 5-0!

68: 4-0! Follo gjør som de vil nå. Azemi vinner ballen høyt i banen og drar av en DFI-forsvarer. Stjernespissen kommer skrått på keeper og spiller Bwamy på åpent mål. Follo med sitt fjerde nydelige angrep for dagen og 4-0. 

67: Follo leker seg nå! Vakre kombinasjoner ender med Skogmo alene med keeper. Høyrebacken venter til Azemi er på linje og spiller spissen på åpent mål. 3-0 og nok et vakkert angrep. 

66: Memishi får muligheten til å sette kampens tredje etter et flott raid. Imidlertid velger venstrebacken en ekstra finte istedenfor avslutning, og DFI får klarert. 

64: Ruud Tveter dobler ledelsen! Det har ikke vært noen kjempeomgang fra Follo dette heller, men de har tatt sjansene de har fått. Bwamy spiller gjennom Ruud Tveter som er iskald alene med keeper. 2-0 Follo. 

60: Begge lag fortsetter å lage mange frispark. Tempoet i kampen har etter hvert blitt svært lavt på grunn av dette. 

57: Raddum finner Skogmo alene med keeper, men det blir offside nok en gang. Follo er fort oppe i tosifret antall avblåsninger for det nå. 

55: Follo begynner å likne mer på seg selv, og angriper bra nok en gang. Levorstads skudd blir allikevel blokkert til slutt. 

53: For et angrep fra Follo! Azemi, Bwamy og Ruud Tveter kombinerer vakkert før sistnevnte spiller gjennom Follos suverene storscorer. Og når Fitim Azemi er alene med keeper er det bare en ting som skjer. 1-0 Follo og Azemi har 28 mål for sesongen. 

51: Follo får frispark på DFIs banehalvdel, men Bwamy slår en elendig pasning. Det er mer av det samme vi ser av Follo hittil. 

49: Simonsen er nede for tellingetter et DFI-angrep. Heldigvis ser det ut til å gå bra med den tidligere Moss-spilleren.  

Pause

45: Det blir målløst til pause. Dagen som skulle være opprykkfesten for Follo har vært noe rar hittil med få målsjanser og uten Eriksen på sidelinjen. Allikevel kan Follo fortsatt sikre opprykket med poenget de ligger an til å få.

43: Agustin tar ut Azemi når Follo kontrer. Storscoreren går rett i bakken og etter noen sekunders ventepause gjør forsvareren det også. På tross av det får forsvarsspilleren fortsatt sitt andre gule for omgangen og får seg en tidlig dusj. 

41: Follo blir nok en gang avblåst for offside på vei gjennom. Det er et usedvanlig slurvete og upresist hjemmelag vi har sett denne omgangen. 

39: Ibrahima Konate leker seg med noen Follo-spillere før han brutalt blir lagt i bakken av Raddum. DFI får nok et frispark i god posisjon, men nok en gang får de lite ut av det. 

37: Simonsen slår en god pasning mot Bwamy. Kenyaneren blir avblåst på noe som likner veldig på en feilaktig offside. 

35: Follo-spillerne begynner å bli noe frustrerte. Simonsen tar det ut på assistentdommeren. 

33: Lars Isaksen holder en konkurranse med motsatt høyreback Skogmo om hvem som kan slå ballen lengst over mål. Isaksen leder for øyeblikket. 

30: Frispark til DFI i svært god posisjon. Det går rett i klypene på Stensholt. 

28: Ruud Tveter har flere ganger vær noen centimetere fra scoring. Skulle hatt litt større sko Langhus-gutten. 

26: DFI prøver seg på et direkte frispark. Stensholt redder noe uortodokst. 

24: Follo slår en kort corner og Skogmo gjør alt riktig før avslutningen. Den går til gjengjeld langt over mål. 

23: Ruud Tveter er på vei gjennom, men blir dratt tilbake av Agustin. Noe feigt av dommer å ikke gi rødt kort der. 

21: DFI lager trøbbel på et hjørnespark. Stensholt kaster seg frem og avverger. 

20: Follo får sitt andre skudd på kampen ved Azemi! Møller avverger bra. Spissen kan score sitt 28. mål for sesongen om han finner nettmaskene i dag. 

18: Det er uvant å se et Follo-lag som skaper så lite på eget gress. Kan det være at laget savner trener Hans-Erik Eriksen på sidelinjen? 

15: Det blir ikke skapt nevneverdig mye sjanser på Sk istadion for øyeblikket. 

12: Gjestene tørr å presse høyt på Follos eget gress. Det er uvant kost på Ski stadion denne sesongen. 

9: Simonsen lager frispark på midtbanen og begynner å kjekle med Azemi. Mens Follo-spillerne prater prøver DFI seg på en frekk frisparkvariant hvor de slår langt på Richard Falk Larsen. Forsøket fra DFIs nummer åtte fra kanten av 16-meteren ender allikevel med å gå utenfor.

7: Det meste skjer rundt bortelagets 16-meter nå. Ruud Tveter danser forbi et par DFI-forsvarsspillere og får en god mulighet. Skuddet er imidlertid utypisk svakt fra den tidligere Fredrikstad-spilleren. 

5: Ruud Tveter er svært nære å komme alene med keeper etter en glipp i DFI-forsvaret. Gjestene fra Drøbak får såvidt klarert, selv om Raddum, av alle, får en god sjanse like etter. Hjemmelaget presser nå. 

3: Brukbart forsøk fra distanse for gjestene. Stensholt har imidlertid god kontroll. 

2: Det tar bare to minutter før DFI får merke hurtigheten til Azemi når Levorstad prøver å spille han gjennom. Pasningen er noe upresis, og Payasli får brutt, men det er med svært liten margin. 

1: DFI starter med å banke ballen fremover og storme i angrep. Det fører lite med seg.