LANGHUS: Follo HK håper på god oppslutning om rullestolhåndball. Søndag 1. mars klokken 16.00 er det stor kickoff i Follotrykk Arena. Sammen med Norges Håndballforbund og Gjensidigestiftelsen presenterer Follo HK idretten før A-lagskampen mot St. Hallvard.


– Det er ambisiøst, men det er morsomt hvis vi klarer å få det til. For Follo og renommeet er det flott. Kanskje klarer vi å engasjere flere folk på flere måter gjennom dette, sier Laila Horgen i Follo HK.

- Spennende å trene dem


A-lagsspiller Oskar Olafsson har sagt ja til å trene gjengen.
– Det blir en spennende utfordring. Jeg har ikke så mye kjennskap til det selv, sier han spent.

Treningene foregår halvannen til to timer på lørdager.


For noen år tilbake hadde Follo HK et samarbeid med Sunnaas og hjalp til med trening av brukere.
– Vi regner med at både Sunnaas, Catosenteret og idrettskretsen kommer på arrangementet og forteller om virksomheten sin, sier Laila Horgen.
 

Norge ligger etter

Rullestolhåndball spilles i spesialstoler beregnet for fart og finter. Follo har stoler nok til dem som har lyst til å bli med.
I Sverige har de kommet forholdsvis langt med rullestolhåndball, i andre europeiske lag også. Norge ligger litt etter foreløpig. Wheels of Fire i Lund kan være en aktuell samarbeidspartner for Follos lag.
Luis Gran har besteget Besseggen i rullestol. Han er spiller, trener og ildsjel i både rullestolbasket og rullestolhåndball.


– Han vil gjerne være med på kickoffen, sier Laila Horgen.


Plexusklinikken forteller om betydningen av fysisk aktivitet. Ordfører Anne Kristine Linnestad kommer, og Gjensidigestiftelsen forteller om det å være en aktiv medspiller.
Kickoffen varer helt til 1. divisjonskampen starter.


– St. Hallvard har også sagt ja til å varme opp i Langhushallen denne dagen, forteller Laila Horgen.

 

Variasjon

Drammen var siste lag i nærheten som prøvde rullestolhåndball. Follo skal gjøre det gøy å drive med rullestolhåndball. De fyller opp med spillere fra rekruttlaget, både på oppvisningskampen 1. mars og ikke minst på treningene fremover.
Det kan godt hende det blir basket innimellom. Mange av brukerne har personlige assistenter, og de kan også få svinge seg på parketten.


– Litt av suksessen i Sverige er at tidligere spillere fortsatt kan praktisere idretten de er så glade i selv om de sitter i rullestol, sier Laila Horgen.
Seminaret er gratis, men det er fint med påmelding til [email protected] innen 26. februar.
Sponsorjakten er også i gang.
– Det må være flott å være med og sponse en slik aktivitet. Draktene er i orden, og her er det gode muligheter til å profilere seg, sier Laila Horgen.