SKI: – Det er helt riktig at Møllebakken er i Skimts eie. Et jordras i unnarennet, som det vil koste millioner å rydde, gjør at vi har utsatt rivingen. Vi har i stedet brukt tid og penger på utvikling av anlegget i Ellingsrud, forteller leder av Skimt, Geir Hammer.

En opprustning av Møllebakken anlegget vil koste seks millioner kroner, mens en riving av hoppbakken vil komme på rundt 400.000 kroner.

Møllebakken var i sin tid en mye brukt bakke, og Eddie «the Eagle» brukte den som treningsbakke før OL i Calgary i 1988. Siden 1995 er Møllebakken ikke blitt brukt.

– Det var et jordras i 1998, og så kom tre snøfrie vintre. Etter jordraset fikk vi vite at det ville koste 3,5 millioner kroner å få unnarennet i orden igjen. Det var og er altfor mye penger, forteller Geir Hammer.

Forfaller

– Overgangen til hoppet har falt ned etter at noen tente på for noen år siden. Likevel mener vi at Møllebakken ikke er farlig, sier Hammer.

Klubben har satt opp plakater, sikret området rundt og tatt bort trapper slik at det ikke skal være mulig å komme seg opp i ovarennet.

– Vi har ikke noe hast med å rive Møllebakken. Stålkonstruksjonen kan stå til 2020, og det kan sikkert resten av bakken også, mener Hammer.

Møllebakken er Veritas-godkjent til 2020. Stålkonstruksjonen som ble bygget i 1936 er sinkbehandlet, og ruster ikke. På 1970-tallet ble treverket byttet ut med nye impregnerte materialer som kan stå i mange år.

Sjekker

– Vi sjekker anlegget årlig, og hoppbakken blir også brukt av klatreklubber som rappellerer. Så lenge vi har tatt bort de nederste trappetrinnene til tårnet, ser vi ingen fare ved å la bakken stå, mener Hammer.

Hammer har ingen tro på at Skimt noen gang får pengene de trenger for å utbedre anlegget.

– Men hvis noen har seks millioner kroner å gi bort, takker vi ikke nei, sier han og smiler.

Ukjent

Avdelingsleder i byggesaksavdelingen i Ski kommune, Tore P. Stensrud, er ikke kjent med at Møllebakken kan stå til 2020.

– Det har vi ikke hørt noe om. Det er helt ukjent for meg, sier Stensrud.
Han mener at hvis det er en sikkerhetsrisiko ved å la Møllebakken stå, må man finne en løsning.

– Jeg har ikke fått svar fra Skimt etter at jeg sendte brevet. Når det kommer et svar, får vi se om vi kan finne en løsning. Så får vi ta en befaring og se hvordan det ser ut. Vi ser ikke på dette som veldig prekært, men vi slipper heller ikke saken. Vi blir nok enige om en løsning, tror Stensrud.