SKI: Lørdag ble Skiløpet arrangert for første gang med et godt oppmøte på nesten 500 deltagere, fordelt på barn- og voksenklasse. I tillegg var det mange tilskuere og nærmest feststemning i sentrum.

SE BILDER: Skiløpet 2012

Janicke Ekelberg, fra Ski, er primus motor og idéinnehaver for Skiløpet. Hun forteller om stor suksess rundt hele prosjektet helt i fra startfasen rett før jul i fjor.

- Vi startet som fire stykker, men ble etter hvert syv som arbeidet med å få dette til. Denne innsatsen har vi vært helt avhengige av, forteller Ekelberg, som selv er ivrig løper.

For Janicke er det viktig at Ski har sitt eget løp.

- Ski har fine løpeforhold, og mye å vise frem. Skiløpet er god reklame for byen, og vi håper å få mange sprek folk hit, legger hun til.

Begeistret ordfører

- Dette er et fantastisk tiltak skapt av flotte enkeltpersoner, sier Ski-ordfører Anne Kristine Linnestad.

Linnestad mener Skiløpet ble en umiddelbar suksess, og legger til at hun vil gjøre det hun kan for at løpet skal bli et årlig arrangement.

Norgesmester vant

Skiløpets vinner, Håkon Brox, sier at fine premier var en av hovedmotivasjonene for å delta. Den nybakte norgesmesteren på 10 000 hadde på forhånd vinnerambisjoner, og er godt fornøyd med premien, som er en løpsreise til Xi’an i Kina i tillegg til gavekort på Löplabbet.

- Her var det go’stemning, og dette er et av de beste løpsarrangementene jeg har deltatt på, avslutter Brox fornøyd.