LANGHUS: I november 2012 sto Geir Frode Trondseth og Ola Haave fra Langhus IL Fotball på grusbanene ned mot Tussetjern, med en ball på et lite stykke kunstgress. Nå har banene blitt helt grønne.

En ny elleverbane og en ny nierbane ser dagens lys i disse dager. Dermed fremstår Langhus idrettspark som et komplett anlegg, med to elleverbaner, en nierbane og en syverbane med nytt kunstgress. Pluss en elleverbane med gress. Et gress som er bedre enn på mange år. Geir Frode Trondseth i Langhus Allianseidrettslag (AIL) er naturlig nok godt godt fornøyd med at fotballklubbens 700 medlemmer nå for skikkelig underlag å boltre seg på.

– Dette blir kjempebra. Nå har vi fått en skikkelig oppgradering både her, i Ski og på Siggerud, påpeker Trondseth.

Roser Ski kommune

Han ønsker å rose Ski kommune for den raske prosessen, som har ført til at grus har blitt til krøllgress på under to år.

– Dette har gått så fort som det kan gå. Kommunen har vært lydhøre, og har ledet denne prosessen hele veien. De har skjønt behovene og ønskene til fotballen på Langhus. Styret i Langhus IL Fotball og Ski kommune har samarbeidet svært godt om dette prosjektet, sier Trondseth, som anslår kostnadene til de to nye banene, og nytt dekke på den gamle hovedbanen til rundt ti millioner kroner.

Tribuner

Trondseth håper å kunne innvie de nye banene i midten av august.

– De to nye banene ned mot Tusse vil bli treningsbaner og kanskje bli tatt i bruk til enkelte kamper. Den første kampen til A-laget på høsten skal i alle fall gå der, sier Trondseth.

Det vil bli satt opp skikkelige ballnett rundt hele den nye banen. De som har vært på banen vet at det vanker både gå og svømmetur hvis ballen fyker over mål slik den fremstår i dag. Trondseth håper også at klubben kan få på plass en tribune.

– Vi så den positive dugnadsånden i Ski da de fikk på plass tribunene sine. Jeg håper vi kan få til noe lignende her på Langhus. At kommunen kanskje står for materialene, men at vi setter opp tribunene på dugnad, og sparer kommunen for den utgiften, sier Trondseth.

Større planer

Langhus AIL har også sett litt lenger inn i fremtiden. Det er spesielt to ting som etter hvert kan bli en realitet i Follo-området.

– Et regionalt svømmeanlegg og et fotballanlegg er på tapetet. Vi har vært i møte med Norges Fotballforbund. De ønsker et regionalt anlegg for sine yngre landslag lagt til østsiden av Oslo. Vi mener idrettsrådene i Follo-kommunene må komme sammen og tenke langsiktig. På Langhus har vi arealene, men de finnes sikkert andre steder i Follo også, avslutter Geir Frode Trondseth.