Solberg: – Ville ha krefter til spurten

STORMER MOT MÅL: Håvard Solberg fra Ski IL Friidrett har avgjort duellen med Øystein Mørk (skimtes så vidt i bakgrunnen) og stormer inn til ny løyperekord i Falsenløpet Årungen Rundt.ALLE FOTO: Henrik Aasbø

STORMER MOT MÅL: Håvard Solberg fra Ski IL Friidrett har avgjort duellen med Øystein Mørk (skimtes så vidt i bakgrunnen) og stormer inn til ny løyperekord i Falsenløpet Årungen Rundt.ALLE FOTO: Henrik Aasbø

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Håvard Solberg (36) fra Ski IL Friidrett både overrasket og imponerte med ny løyperekord Årungen Rundt. – Jeg ville ha krefter igjen til spurten, sa han etter å ha ligget avventende i en trio i teten.

DEL

ÅS: Løyperekorden til Ragnar Næss har virket utilnærmelig helt siden den ble notert helt tilbake i 1956, men i år ble den slått – av en lokal løper. Håvard Solberg skilte seg tidlig ut i en tetklynge sammen med Øystein Mørk fra SK Kraft og Mads Johansen fra IK Tjalve. De to førstnevnte kom sammen inn på oppløpet, men Solberg fra Nordby var sterkest og ville mest, og vant med noen få meter på tiden 35.06, seks sekunder foran Mørk.
– Jeg løp stort sett bak de to andre, for jeg hadde tenkt å spare litt på kreftene. Under SkiLøpet forrige helg gikk jeg på en smell mot slutten. Det ville jeg unngå denne gang, forteller vinneren.

– Hadde bra kontroll

Løpet forrige helg var hans første på flere år, men før det kan Ski-løperen blant annet se tilbake på en sterk sjetteplass fra 5000 meter i NM i 2007.
Han er heller ikke like overrasket som en del andre over at han skulle trekke det lengste strået mot sine to sterke konkurrenter.
– Etter annenplassen i SkiLøpet hadde jeg håp om å vinne her, sier han selv.
– Han hadde en enorm lyst til å vinne, beskriver de som står ham nær.
– Jeg følte at jeg hadde bra kontroll på andre store deler av løpet, men man vet jo aldri hva de har igjen av krefter, sier Håvard Solberg. Som tidligere på dagen hadde begge døtrene sine med i barneløpet, og fikk se storesøster, Ellinor Fossheim Solberg, gå helt til topps i 10-årsklassen som løp 2,5 kilometer. Til tross for at hun bare er 7 år …

Stormer forbi

Årets løp ble en milepæl i Årungen Rundt, i anledning grunnlovsjubileet også kalt Falsenløpet, for det ble notert ny løyperekord også i kvinneklassen. Superveteran Jorunn Rekkedal i klasse 50–59 år var denne gang «bare» fjerde kvinne i mål, og må innse at ungdommen nå stormer forbi henne. Heidi Dietrichson Pharo (27) fra Oppsal og Bøler Friidrett, som trenes av Ingrid Kristiansen, har den nye løyperekorden på 38.03.
Sterk innsats også av Drøbak-jenta Marit Haslie (21), som nå løper for IK Tjalve der hun trenes av en annen tidligere storløper, Knut Kvalheim. Hun var tredje kvinne i mål med 40.09.

– Fin dag for familien – Dette er en fin dag for hele familien, sier Einar Bergsholm (49) eller å ha løpt Årungen Rundt sammen med – og så vidt blitt slått av – datteren Ragnhild (13).

Ja vel, vi har en mistanke om at pappa var litt snill i innspurten, der han ble slått med to meter. Han har tross alt en bestenotering i den 10,5 kilometer og tøffe løypa på 38.40. Det er knallsterkt! I år nøyde han seg med småpene 51.29, mens Ragnhild ble nummer to i J13-14 år med sekundet bedre tid.
– Jeg er vel sånn passe fornøyd med dette. Det var veldig varmt …, sier Ragnhild.
– Det er tøft å komme rundt her, så da kan det gjøre godt med litt hjelp. Ti kilometer er mye tøffere enn fem, påpeker pappa.
– Vi trener en del sammen, i alle fall en gang i uken, forteller datteren. Som er aktiv blant annet i friidrett, der hun løper både langt og kort.
– Jeg liker best å løpe kort, men er kanskje bedre på lange løp, tror Ragnhild Bergsholm.
– Uansett har dette vært en veldig fin dag, der de passer godt for hele familien å delta, understreker Einar Bergsholm. Som ikke lot til å ta tapet i innspurten så altfor tungt …

Klasse for seg

I ungdommens (10-16 år) løp over 2,5 kilometer var Ås IL Friidretts Nils Tveite (12) og Oppegård ILs Oskar Axelsson i en klasse for seg. Tveite var så vidt foran i mål og vant klasse 11–12 år, mens Axelsson vant klasse 13–14 år.
– Jeg er ganske bra fornøyd med løpet, men det var en slitsom avslutning, tilstår Tveite. Som har grunnlaget i orden, aktiv som han er både i løping, svømming, langrenn og orientering. De to løp sammen hele løpet, før Tveite snek seg noen meter foran i innspurten.
Utvalgte res.
Klasse: M 35-49
1.Håvard Solberg, Ski IL Friidrett, 35:06.
2. Øystein Mørk, SK Kraft, 35:12.
3. Pål Asbjørn Kullerud. Varteig IL. 37:34.
Klasse: K 35-49
1. Jessica Gunnarsson, SK Vidar, 39:30
2. Marianne Molle, SkiLøperne, 49:01
3. Rubi Størset, Nittedal Triathlonklubb, 49:28
Klasse: K 50-59
1. Jorunn Rekkedal, Ås IL, 40:56.
2. Ingunn Monsen, SK Vidar, 48:12
Klasse: M 50-59
1. Frode Monsen, Sportsmanden, 43:59
2. Bjørn Huso, Ås IL, 44:11
3. Jan Erik Thoresen, Oppegård IL, 46:01
Klasse: K 60-69
1. Wenche Dørum, Skimilajoggen, 49:57.
Klasse: M 60-69
1. Svein Arne Sølvberg, Oppegård IL, 42:51
2. Lars Chr. Dørum, Skimilajoggen, 43:34.

Artikkeltags