Sølv og bronse i junior-NM

NM-SØLV: Drivjenta Heidi Weng (17) skøytet inn til sølv under junior-NM. FOTO: KRISTEN TREEKREM

NM-SØLV: Drivjenta Heidi Weng (17) skøytet inn til sølv under junior-NM. FOTO: KRISTEN TREEKREM

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Drivjentene Heidi Weng og Martine Ek Hagen fikk sølv og bronse under helgens junior-NM i langrenn.

DEL

STOKKE: Follo hadde tre medaljekandidater i 17-årsklassen under junior-NM. To av dem nådde årets mål og fikk en plass på pallen under NM som ble avviklet i en 3,75 km lang kunstsnøløype på Storåsen langrennsarena i Vestfoldkommunen Stokke.
Martine Ek Hagen har hevdet seg best i klassisk denne sesongen og ble nummer to i KM bak Ragnhild Haga fra Åsen IL. Haga vant åpningsdistansen i NM over 7,5 km klassisk med 28 sekunders margin til Tina Aagaard fra Byaasen SK. Martine Ek Hagen startet nest sist av de 67 løperne og gikk inn til bronseplass, ni sekunder bak sølvet. Hun hadde ti sekunders margin til Audhild Bakken Rognstad fra Lillehammer på fjerdeplassen.
– Jeg ble godt sekundert i begge rundene, lå på tredjeplass ved første sekunderingspost, var også innom andre- og fjerdeplass underveis før jeg endte som nummer tre, oppsummerte Martine.
– Løypa hadde mye diagonalgang og lite staking, og det passet meg veldig bra. Jeg hadde også gode ski på, så alt klaffet, mente bronsejenta som hadde NM-medalje som sesongens mål.
Skimtjenta Martine Kongsten som også var en medaljekandidat i klassisk, gikk inn til sjetteplass, 36 sekunder bak bronseplassen. Heidi Weng ble nummer ni og Skimts Nikoline Kongsten Tømt endte på 17. plass av de 67 i 17-årsklassen.

Sølv i fristil.

Heidi Weng ble kretsmester i fristil for to uker siden. Ragnhild Haga gikk ikke KM og startet heller ikke i fristilrennet under NM. Heidi hadde dermed en konkurrent mindre i medaljekampen. Kari Øyre Slind fra Oppdal vant fristilsprinten under Norgescupen ved Gjøvik i januar. Hun startet 15 sekunder bak Heidi Weng og tok igjen Drivjenta halvveis.
– Jeg ble tatt igjen på vei ut på annenrunden og bestemte meg for å henge på. Det gikk ganske greit i de lette partiene, men jeg hadde problemer med å henge på i motbakkene for der gikk hun veldig fort. I den nest siste bakken måtte jeg slippe, men jeg klarte å skjerpe meg og tapte ikke mer enn ti sekunder inn mot mål, sa Heidi som måtte vente noen minutter på de hardeste konkurrentene før NM-sølvet var klart.
Kari Øyre Slind vant femkilometeren på tiden 12:18,8 mens Heidi brukte 12:45,3. Det holdt til sølvmedalje med svært knapp margin. Kari Mørkved Sylten fra Byaasen SK kom kun tre tiendedeler bak Drivjenta.
– Medalje i NM var årets mål, og jeg er veldig godt fornøyd med NM-sølvet. Nå er det bare å trene videre mot norgescuprennene på Røros, avsluttet sølvjenta fra Enebakk. Med NM-sølvet er Heidi nummer fem sammenlagt i 17-årsklassen,

Femteplass i stafetten.

Medaljeløpene ga 17-åringene fra Driv plass på annetlaget til Akershus i kretsstafetten over 4 x 3,75 km. Martine Ek Hagen imponerte stort på sin annenetappe i klassisk der hun hadde nest beste etappetid, kun slått av 20-årige Britt Ingunn Moian Nydal på Oslos førstelag. Martine avanserte fire plasser og sendte klubbvenninnen Heidi Weng ut som nummer seks. Heidi gikk en bra etappe, men var uheldig da en løper tråkket av staven hennes. Heidi måtte snu for å hente staven, men vekslet som nummer åtte. Annetlaget til Akershus gikk inn til femteplass blant de 38 kretslagene.

Artikkeltags