Carl Fredrik Hagen

Terrengsyklisten fra Tårnåsen vant norgescupen i terrengsykling maraton for andre året på rad i 2014. Har ekstreme kvaliteter når det er bratt og ble også kåret til Oslos klatrekonge i 2014. Hagens prestasjoner ble lagt merke til av mange, ikke minst av Atle Kvålsvoll og Team Sparebanken Sør, som har fått 23-åringen til å satse for fullt på landeveissykkelen fra og med neste sesong.

Caroline Fleischer

Oppegård-jenta som konkurrer er for Ski IL Friidrett har lagt en imponerende sesong bak seg. 18-åringen tok gull i årets junior-NM i mangekamp i tillegg til bronsemedalje i høyde under senior-NM, bronsemedalje i 400 meter hekk i junior-NM, sølv i høyde i junior-NM og sølv i nordisk mangekamp på Island i juni. Hun tok også tre gull i årets UM i lengde, 400 meter hekk og høyde. Er tatt ut til rekrutteringslandslaget i mangekamp for 2015.

Her kan du stemme på Årets idrettsnavn 2014

Kolbotn IL Bryting

Kolbotn IL Bryting har vært meget toneangivende i 2014. At de har en lang rekke sterke brytere i alle aldersklasser viste de virkelig i årets norgesmesterskap. Kolbotn ble kåret til beste klubb i både senior-, junior- og ungdoms NM med totalt elleve mestere. Klubben fikk også seks gull i NM i sumobryting i oktober. De stilte også med tre av seks brytere i årets VM for ungdommer, der Håvard Jørgensen tok en sterk bronsemedalje.

Follo FK

Kollektivet Follo FK var overlegne i sin 2. divisjonsavdeling i år og rykket dermed rett opp i 1. divisjon igjen. Hans-Erik Eriksens mannskap avga kun tolv poeng på 26 seriekamper, og en målforskjell på 97–16 forteller det meste om lagets sesong. De lyseblå og hvite hadde høyest poengsnitt av samtlige lag i landets tre øverste divisjoner. En imponerende prestasjon, særlig med tanke på at brorparten av spillerne er lokale Follo-gutter.

Ski IL Ishockey

Klubbens bevisste valg på å satse fra bunnen, ikke fra toppen, viste seg som en liten genistrek da klubbens U16-lag vant NM i vår. Det hever noen øyebryn når en såpass liten klubb, som Ski Hockey tross alt er, blir best i landet i sin aldersklasse, og det vanket ros fra sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten. Klubben har fostret flere spillere på både U16 og U18-landslag i år.

Hilde Nakling

Hilde Nakling fra Ski Pistolklubb traff blink med formen og tok gull under VM i dynamisk sportsskyting i USA tidligere i høst. Den 32-år gamle sykepleieren fra Ås, overrasket nok mange da hun konkurrerte mot flere semiprofesjonelle utøvere – og gikk til topps.

Kolbotn Håndball – herrer

Den gamle håndballstorheten Kolbotn har begynt å våkne til liv. Klubben rykket opp til nest øverste divisjon i vår, etter å ha lekt seg gjennom kvalifiseringsspillet som fulgte avdelingsseieren i andre divisjon.

Etzaz Hussain

21-åringen fra Langhus tok the double med Molde i 2014. Den tidligere Manchester United, Vålerenga og Fredrikstad-spilleren fikk mye tillit av Molde-trener Tor Ole Skullerud i årets sesong og var på banen i 25 kamper. Spilte også hele cupfinalen da laget fra Romsdal kronet et strålende år med cupgull etter en 2-0-seier over Odd.

Joachim Lindseth

Styrkeløfteren fra Ski har vært plaget av skader i 2014-sesongen, men han rakk likevel å imponere. Ski-mannen tok sølv i junior-VM i benkpress i vår, og var overlegen i årets junior NM i Bergen. For andre året på rad ble han kåret til mesterskapets bestemann, på tvers av alle kategorier.

Anna Tatjana Lie

22-åringen fra Ski ble verdensmester i fullkontakt kickboksing (K-1) og Latvia. Hun vant dermed beltet i WKN (World Kickboxing Network). Ski-jenta satser beinhardt på flere kampsporter, men er profesjonell innen Muay Thai (thaiboksing). Målet er å bli UFC-fighter.

Leserne kan stemme helt til midnatt 23. desember på www.øb.no/idrettsnavn, og vinneren blir presentert i avisen 31. desember.