HØLEN: Frokost i det fri skal være så sunt og godt. Karatetrening i det grønne, og deretter middag, må være minst like bra.

– For det første er dette en fin sosial greie. For det andre så vi en mulighet til å få trent litt ute, sier Thomas Smestad i Ås karateklubb.

Det var et flott syn å se, de kritthvite draktene til karateutøverne mot den knallgrønne bakgrunnen av gress og trær.

Til vanlig er karate først og fremst en innendørs- og vinteridrett. I og med at Ås karateklubb sist helg hadde leid klubbhuset til Hølen IK til en sosial samling for medlemmer, barn og øvrig familie, og den flotte gressplenen (les: fotballbanen) lå der like utenfor, fant de ut at de like gjerne skulle benytte sjansen.

Fin mulighet

– Til vanlig har vi ikke trening om sommeren, så vi fant ut at dette var en fin mulighet for å starte sesongen og være sammen.

I sommer har faktisk klubben med sine 130 aktive hatt faste treninger som et ekstratilbud.

I løpet av en ukes tid starter fellestreningene for fullt, og 30. august starter treningen for nybegynnere som har lyst til å prøve seg. Etter treningen i Hølen var det lagt opp til både middag og sosialt samvær.

LES FLERE SPORTSSAKER HER!

Tilbud til barn

Det var vel ingen direkte tilfeldighet at Ås karateklubb la sin samling nettopp til Hølen. Thomas Smestad er nemlig herfra, og bor like bak det klubbhuset.

Flere andre medlemmer i Ås karate bor også her, og de har derfor vært inne på tanke om å etablere et tilbud i bygda.

– Jeg ser karate som en fin tilvekst til breddetilbudet her i Hølen. Det vil kunne gi stedet et økt sportslig tilbud, kanskje hovedsakelig for barn, sier Thomas Smestad.

Si din mening i kommentarfeltet under!