Gå til sidens hovedinnhold

Siggerud-gutter streamer juniorhåndball

Artikkelen er over 7 år gammel

LANGHUS: – Det er ikke noe overskuddsprosjekt, men det er utrolig moro. Siden nyttår har over 70 000 unike brukere vært innom siden vår, sier Dagfinn Thorkildsen.

Forrige helg var det Bring og Landsserien. Da var de seks Siggerud-guttene på plass med kameraene sine for å streame kampene i Follotrykk Arena, Skihallen og Oppsal Arena. Dagfinn Thorkildsen står i spissen for satsingen, og forklarer hvorfor de har satset på en egen hjemmeside og direkte overføring av kamper fra aldersbestemt håndball.

– Det er for å få mer oppmerksomhet omkring juniorhåndballen fra 16 til 18 år. Det er Landsserien og Bringserien som er hovedfokuset vårt nå. Sammen med de yngre landslagene. Målet er at folk som ikke kan komme på kampene skal kunne holde seg oppdatert på resultatene, og kunne se enkelte av kampene «live», sier Thorkildsen.

Fra egen lomme

– Hvem er dere?

– Vi er seks stykker fra Siggerud. Alle er håndballspillere og engasjert i håndballen. Vi har vel savnet at det er litt oppmerksomhet rundt de yngre. Det er store og fine arrangementer, men så har det ikke vært så mye informasjon å få. Målet er at man skal kunne få all informasjon raskt på våre sider, sier Thorkildsen.

– Det må koste litt å drive dette rundt?

– Hehe, det vil jeg ikke si, gliser Thorkildsen, som innrømmer at det meste av utgifter betales av egen lomme, og at det er en dugnad for å få det til.

– Det er det, men det er utrolig moro og god læring for de guttene som er med. Det gir inspirasjon når tilbakemeldingene er jevnt over positive fra alle kanter, sier Thorkildsen, som presiserer at det ikke bare er de lokale lagene i Follo som blir dekket.
– Vi skal informere, ikke favorisere. Vi skal være meningsløse og holde alle oppdatert, sier Thorkildsen.

– Hvor mye koster det for en helg med Landsserien og Bringserien. Dere har vel streamet rundt 15 kamper?

– Kostnadene ligger på mellom 20 000 og 25 000 kroner for en helg. Det som koster mest er bredbåndslinjer og leie av serverplass. Vi har vært i Bodø og streamet også, men må foreløpig holde reisebudsjettet nede, forteller Thorkildsen.

Han håper at driften på sikt kan finansieres.

– Vi har fått med oss noen småsponsorer, men kunne trengt flere. Målet er at vi i alle fall kan gå i null litt frem i tid.
– Hvor mange er det som følger dere i en helg?

– I forrige runde hadde vi rundt 2000 seere fordelt på kampene. På nettsiden vår har vi hatt 70 000 unike treff siden nyttår, så det er mange som er inne og følger med, avslutter Dagfinn Thorkildsen.

Vil du vite mer om hva gjengen driver med kan du få mer info på juniorhandball.no.