Wolfsburg jakter på Kolbotns supertalent

Ettertraktet: Synne Jensen er ønsket av Champions League-mestrene Wolfsburg. Her er Jensen på vei igjennom Stabæk-forsvaret lørdag.alle foto: knut stenseth

Ettertraktet: Synne Jensen er ønsket av Champions League-mestrene Wolfsburg. Her er Jensen på vei igjennom Stabæk-forsvaret lørdag.alle foto: knut stenseth

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SOFIEMYR: Champions League-mester Wolfsburg ønsker seg Kolbotns supertalent Synne Jensen. Den tyske storklubben har allerede kontaktet Kolbotn.Det bekrefter sportslig leder i Kolbotn kvinnefotball, Hege Jørgensen.

– Wolfsburg har hatt speidere på tre av våre kamper og henvendelsen kom via en av klubbens speidere, forteller Jørgensen. Hun synes det er gøy at storklubben har Kolbotns talenter under lupen, men vil nødig miste sin superspiss.

– Det er utrolig morsomt for Synne og klubben at en slik storklubb sender speidere for å se Kolbotn, men for det første ønsker vi i utgangspunktet å beholde henne. For det andre, og det gjelder for alle de unge talentene vi har, så er det utrolig viktig at de velger å ta neste steg til riktig tid, sier Jørgensen. Hun skjønner godt hvorfor storklubben jakter på Jensen.

– Hun har noen ferdigheter som ikke så veldig mange har. Wolfsburg har, akkurat som vi, sett potensialet, men som sagt, det gjelder å ta neste steg til riktig tid. Det har vi en god dialog på. Dette er jo den første sesongen hennes som fast inventar på et Toppserielag, påpeker Jørgensen.

– Smigrende

Hovedpersonen selv banket inn et nytt drømmemål mot Stabæk lørdag. Til liten nytte da Kolbotn raknet helt de siste 45 minuttene og tapte 5–1. Stortalentet er smigret over tyskernes interesse.

– Ja, det er klart, men nå er jeg i Kolbotn, så får vi se hva som skjer fremover. Det er uansett et stort kompliment bare det at de har tatt kontakt, sier 18-åringen fra Nittedal..

– Er det fristende å hoppe på en slik sjanse nå?

– Sånn som situasjonen er akkurat nå så er det Kolbotn som gjelder, men drømmen min er, og har alltid vært å spille i utlandet. Vi får se hva som skjer, sier Jensen. Hun kom til Kolbotn fra LSK midt under fjorårets sesong. I Lillestrøm fikk hun lite spilletid. Det har hun fått i KIL og denne høsten har hun levert varene stort sett hver gang hun har dratt på seg den hvite drakta.

– Jeg er veldig glad for at jeg gikk til Kolbotn. Miljøet og gruppa er bra. Jeg har fått mye spilletid og med det så har jeg blitt tryggere. Da er det lettere å prestere også, sier Jensen.

«A game of to halves»

Kolbotn var det dominerende laget de første 45 minuttene av lørdagens kamp mot Stabæk. Ubesluttsomt forsvarsspill gjorde imidlertid at Melissa Wiik kunne sende bortelaget foran etter 14 minutter. Synne Jensen utlignet med en rakett i vinkelen fra 18 meters hold etter 23 minutter. Flere store muligheter burde vært omsatt i scoring. I 2. omgang var det som om begge lag hadde byttet 11 spillere. Stabæk dominerte fullstendig, og et nesten paralysert Kolbotn-lag fikk fire nye baklengsmål i sekken.

– Hadde jeg vært Kolbotn-spiller ville jeg vært veldig misfornøyd med å bare ha uavgjort ved pause. Vi gjorde noen grep i pausen. Det gjorde at 2. omgang ble vår, sa tidligere KIL-spiller Trine Rønning etter kampen. Solveig Gulbrandsen spilte hele kampen for Stabæk og var en av lagets beste. Cecilie Berg-Hansen ledet laget i Øyvind Eides fravær.

Artikkeltags