Enige om økt samarbeid

Både leder av Langhus IL Fotball, Ola Haave (t.v.), og Aksel Bergo i Follo FKs sportslig utvalg, var strålende fornøyde med det vedtaket som ble gjort på det ekstraordinære årsmøtet torsdag kveld.

Både leder av Langhus IL Fotball, Ola Haave (t.v.), og Aksel Bergo i Follo FKs sportslig utvalg, var strålende fornøyde med det vedtaket som ble gjort på det ekstraordinære årsmøtet torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

SKI: Under et ekstraordinært årsmøte i Follo FK ble det torsdag kveld enstemmig vedtatt at klubben neste sesong overtar plassen til henholdsvis Sofiemyr FKs 16-årslag og Langhus ILs 15-årslag i interkretsserien.

– Dette betyr først og fremst at Follo FK neste år stiller med tre i stedet for to aldersbestemte lag. Vi har jo en visjon om å gi unge spillere i Follo muligheten til å spille toppfotball i egen region, og da er det viktig at vi kan starte tidligere enn junioralder, sier Aksel Bergo som sitter i sportslig utvalg i Follo FK.

– Dette blir et tilbud til de spillerne som vil litt mer, legger han til.

Får tillit

Forut for det ekstraordinære årsmøtet i Follo FK, har de to respektive samarbeidsklubbene gjort årsmøtevedtak om at de stiller lagenes plasser til disposisjon. Nå må klubbene i fellesskap sende søknad til krets og forbund innen 1. oktober, om å kunne overta plassene.

Bergo sier han synes det er fantastisk at samarbeidsklubbene på denne måten stiller plassene til disposisjon.

– Det vitner om at samarbeidsklimaet i regionen er nesten unikt, mener Aksel Bergo, som gleder seg til å se flere unge fotballtalenter i lyseblått.

– Dessuten er dette et stort kompliment til de som har jobbet med talentutvikling i mange år i Follo FK, og som nå får denne tilliten.

Spilleren i sentrum

Det var 11 fremmøtte på det ekstraordinære årsmøtet. En av disse var leder Ola Haave i Langhus IL Fotball, og han var nesten like begeistret for vedtaket.

– Det er fordi vi ser at det er viktig for oss å ha et godt opplegg for talentutviklingen i regionen. Alternativet er at de må reise ut, og da er det bra å ha et samarbeid med Follo FK.

– For oss handler dette om å sette den enkelte spiller i sentrum, foran laget, slik alle kan utvikle sitt potensiale, sier Haave.

Skal spille på Langhus

– Men det vil svekke Langhus ILs lag…?

– Ja, det er klart. Men når det gjelder 1998-årgangen, har vi to lag i år, men det er helt på grensen at vi har nok spillere. På denne måten vil vi kunne gi et godt tilbud til alle.

Dessuten forteller han at 15-årslaget til Follo FK som skal spille i interkretsserien neste år, både skal trene og spille sine hjemmekamper på Langhus.

– På den måten opprettholder vi miljøet, slår Ola Haave fast.

Klare for interkrets

I forslaget som ble lagt frem for det ekstraordinære årsmøtet sto det at Follo FK skulle overta Sofiemyrs og Langhus IL Fotballs eventuelle plass i neste års interkretsserie. På møtet kom det frem at begge lagene allerede har kvalifisert seg for interkrets neste år.

Det skulle derfor være liten tvil om at det er lovende unggutter Follo FK nå overtar ansvaret for.

Artikkeltags