Ski-svømmere slettet gamle rekorder

TROPPEN: Ski Svømmeklubb hadde gode dager under Nordsjøstevnet. Fra venstre: Jacob Meilvåg, Sindre Gonsholt Molteberg, Astrid Grimstad, Julie Charlotte Swensen, Dag Johan Fjelde, David Timmer Endal og Hans-Martin Trandem. FOTO: Privat

TROPPEN: Ski Svømmeklubb hadde gode dager under Nordsjøstevnet. Fra venstre: Jacob Meilvåg, Sindre Gonsholt Molteberg, Astrid Grimstad, Julie Charlotte Swensen, Dag Johan Fjelde, David Timmer Endal og Hans-Martin Trandem. FOTO: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

STAVANGER/SKI: Ski Svømmeklubb tok ytterligere tak under det internasjonale Nordsjøstevnet i Stavanger i helgen.

Syv svømmere fra Ski SK deltok i årets utgave av Nordsjøstevnet.

Dag Johan Fjelde gikk under den magisk minuttgrensen på 100m butterfly da han klokket inn på 59,06. Det er både en solid personlig rekord og sletting av en mangeårig klubbrekord.

– En stor prestasjon, sier hovedtrener i Ski Svømmeklubb, Andreas Lidholm.

Fjelde slettet også både egen bestenotering og klubbrekorden på 200m butterfly på tiden 2.11,36.

– Det er ikke langt fra finaletid i et NM, forteller Lidholm.

17-åringen ble femte beste svømmer i klassen 17–18 år.

– Kraft og stil

David Timmer Endal viste også prov på meget god form i Stavanger-bassenget. 16-åringen satte to klubbrekorder og to personlige rekorder i tillegg til å kvalifisere seg til ungdomsmesterskapet på 100- og 200m fri. Han var fra før kvalifisert til samme mesterskap på distansene 100- og 200m rygg.

– David har en enorm kapasitet. Han svømmer med kraft og stil og har en veldig god teknikk, forteller Ski-treneren.

Timmer Endal svømte inn til sjetteplass på 200m fri på tiden 1.59,1. På 200m rygg endte 16-åringen på en åttende plass. Begge i klassen 15–16 år.

Hans-Martin Trandem svømte inn til en fjerdeplass på 50m bryst i klassen 17–18 år. Fjelde, Timmer Endal og Trandem er alle klare for neste helgs junior-NM.

Ny stafettrekord

De tre nevnte, i tillegg til Sindre Gonsholt Molteberg, slettet også klubbrekorden på 4x100m medley. Ski ble 13. beste klubb på herresiden.

Astrid Grimstad satte en solid personlig rekord på 50m rygg, 18-åringen forbedret sin gamle rekord med seks tideler.

– Det er mye på distansen. Astrid har god teknikk, og det er mer kapasitet å hente, sier Ski-treneren, som også skrøt av klubbens to yngste deltagere på stevnet.

Både Jacob Meilvåg (15) og Julie Swensen (14) gjorde sine saker bra i sine distanser.

– Det er yngre svømmere med en lys fremtid, sier han, som konstaterer at Ski Svømmeklubb etter hvert vokser frem som en sterk norsk klubb.

– Vi begynner å få en stor gruppe med gode nasjonale svømmere. De er i stadig utvikling. Klubben gjør en god jobb og unge talenter vokser frem, oppsummerer en meget fornøyd Andreas Lidholm.

Artikkeltags