Hagens lagkamerat brøt reglementet

VIRUM, DANMARK 20110923.
Vegard Robinson Bugge under U23 rittet i sykkel VM i København fredag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

VIRUM, DANMARK 20110923. Vegard Robinson Bugge under U23 rittet i sykkel VM i København fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Oslo (NTB): Den norske sykkelrytteren Vegard Robinson Bugge har brutt dopingreglementet. Astmamedisin skal være årsaken, melder procycling.no. Robinson Bugge sykler på samme lag som Tårnåsen-gutten Carl Fredrik Hagen.

Bugge testet positivt for stoffet terbutalin under Tour des Fjords i slutten av mai.

25-åringen sykler for kontinentallaget Team Sparebanken Sør. Han er suspendert av laget inntil saken er avklart.

– Vegard fikk beskjed om den positive A-prøven fra UCI i går. Lagledelsen har hatt et møte med ham i Grimstad i dag. Der forklarte han for oss hva som har skjedd, sier trener Atle Kvålsvoll til Procycling.

Astmamedisin

Ifølge nettstedet har Bugge astma, som han har dokumentasjon på, og han har tidligere hatt sertifikat til å bruke astmamedisinen Bricanil. For noen år siden gikk han over til å bruke Ventolin i stedet, en medisin en ikke trenger godkjenning for å bruke. Under Tour des Fjords brukte han Bricanil igjen fordi han var tom for den andre medisinen, men han skal ha glemt at godkjenningen for å bruke den type medisin var utgått i 2009.

– Dette er en skrekkhistorie for utøvere. Vegard innrømmer at han har opptrådt klønete. Hvis han hadde godkjennelsen, så hadde det ikke vært noen sak. Han har ikke noe behov for å se på B-prøven, forteller Kvålsvoll.

Håper på henleggelse

Bugge har ifølge procycling.no ikke forklart seg for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) eller Antidoping Norge. Han har to ukers frist til å forklare seg overfor UCI.

Kvålsvoll sier han håper saken blir henlagt av antidopingmyndighetene.

– Vi håper og tror at saken kan henlegges når han legger fram dokumentasjonen og attesten han har fra tidligere. Både Vegard og jeg har snakket med Antidoping Norge, så de er informert. Det er også Norges Cykleforbund, sier Kvålsvoll.

Artikkeltags