Sterk andreplass i fellesstarten Trondheim - Oslo

I MÅL: Jens Peter Elton Gransæther var naturlig nok svært fornøyd med andreplass på fellesstarten i Trondheim-Oslo. Her like etter målgang.

I MÅL: Jens Peter Elton Gransæther var naturlig nok svært fornøyd med andreplass på fellesstarten i Trondheim-Oslo. Her like etter målgang. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

OSLO: Jens Peter Elton Gransæther fra Kolbotn Sykkelklubb syklet inn til en knallsterk andreplass på fellestarten i Trondheim - Oslo søndag.

Gransæther og tre andre kastet seg på bakhjulet til Ringeriks-Kraft-syklist Audun Fløtten da han stakk av gårde på vei opp til Dovre.

– Fløtten brukte jo rittet som oppkjøring til NM og er jo én divisjon over oss og vi visste at det var han vi måtte følge etter så godt vi kunne, sier Gransæther, som ikke hadde særlig tro på at fem-mannsbruddet kunne gå helt inn. Det var tross alt 400 kilometer igjen av rittet.

– Vi ble enige om å kjøre sammen. Jeg trodde ikke vi skulle klare det, men vi økte stadig vekk, sier 43-åringen.

Ved Dombås måtte en mann sllippe gruppen, men avstanden baklover økte. Da var den på fire minutter. På det meste hadde de tyve minutters forsprang.

– Vi fikk ikke mye sekundering, men vi kjørte det vi kunne og vi kjørte sterkt, forteller Kolbotn-syklisten.

Fløtten rykket

Derfra holdt de unna hele veien inn til hovedstaden. Men noen spurtduell ble det aldri. Til det var Audun Fløtten for sterk. Syklisten fra Ringeriks-Kraft stakk av gårde seks mil før mål og syklet i mål som vinner. Ingen av de andre i bruddet fulgte ham da han rykket.

- Jeg så at de andre begynte å bli slitne og de tok færre føringer. Jeg følte meg som den nest sterkeste i bruddet, men alene ble det håpløst med et forsøk på å følge. Jeg ville ikke risikere å gå på en smell og valgte å roe meg ned å konsentrere meg om andreplassen, sier Gransæther, som bestemte seg for å rykke i bakken opp mot Ekeberg rett før mål.

- Jeg trøkket til litt der, da var det bare amerikaneren som hang på hjulet mitt. I den siste svingen skled hjulet hans ut. Heldigvis gikk det bra med ham, og han kom seg opp på sykkelen og inn til tredjeplass, forteller Gransæther.

Dermed kunne 43-åringen juble for andreplassen. En andreplass han holder som en seier.

– Ja, jeg gjør det det når det er en såpass god rytter som vinner. Han er tross alt et av de største sykkeltalentene i Norge. Jeg er rett og slett veldig stolt over at vi syklet i brudd i 400 kilometer og at jeg bidro såpass mye, sier han.

– Dette betyr mye når man legger ned så mange timer på trening.

Gaute Vikøren fra Kolbotn Sykkelklubb trillet i mål som femtemann, drøye 35 minutter etter vinneren.

Artikkeltags