Tråkker til i en spennende sesong

TRÅKKER TIL: Svein Erik Torp og Kolbotn Sykkelklubb har mye moro i vente i år. FOTO: STIG PERSSON

TRÅKKER TIL: Svein Erik Torp og Kolbotn Sykkelklubb har mye moro i vente i år. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kolbotn Sykkelklubb har mye spennende på gang i år. 2015 blir damenes år i KSK.

DEL

KOLBOTN: – Gutta er i gang. Jeg slet med å holde følge, sier Svein Erik Torp.

Treningsturen kvelden i forveien sitter i beina når vi møtes i vårsolen. Lederen vil gjerne fortelle litt om sesongen de har i vente.
Gjengen som skal sykle Trondheim-Oslo er godt i gang med forberedelsene. Eldstemann er 65 år. En kickoff hører med til våren, så også i Kolbotn Sykkelklubb.


– Siste torsdag før påske, 26. mars klokken 18.00, er det møte i Kolben. Før har vi hatt Mads Kaggestad og gutta på besøk, men det blir så mange gjentakelser av det samme. Denne gangen skal vi ha innslag fra de 30 guttene som er på Kanariøyene denne uken. Det blir litt bildevisning, og de forskjellige lagene forteller hva de skal gjøre i år. Ekspresslaget som syklet på 4.11 i fjor, skal ikke sykle Lillehammer i år, men skal gjøre litt forskjellig, sier Svein Erik Torp.

Ca. 300 medlemmer

Dette og mer til får medlemmene høre mer om i Kolben.
– Trondheim-Oslo-laget ligger et sted mellom 30 og 35 km/t. Det er klart; skal du sykle den strekningen på 15.59, så går det fort. Jeg var med selv for to år siden. Da kom vi inn på 19.59, sier Torp.
Kolbotn Sykkelklubb ligger stabilt medlemsmessig.
– Vi har ca. 300 medlemmer pluss minus. Det har vi gjort noen år. Men vi skal ikke lenger tilbake enn 2009 for å finne 25-30 personer. Da syklet alle som var i klubben sammen på ett lag. Etterpå steg medlemstallet bratt, før det har flatet ut de siste tre årene, sier Svein Erik Torp.

Kvinnenes år

KSK satser på kvinnene i år.
– Det blir jentesatsing, både på landevei og terreng. Ved å velge trening en annen dag og bare damer, er det lettere å trekke kvinner. Vi får en del tilbakemeldinger fra konene til medlemmer om at de ikke vil bli med i klubben fordi terskelen er for høy, sier Svein Erik Torp.
– Vi har også vekst i barne- og ungdomsgruppen, det er kjempebra. Vi har 50 medlemmer fra seks år og opp til 15, der foreldrene er engasjerte, er trenere og stiller opp. De har trening to ganger i uken for de eldste og én gang i uken for de yngste. Det er lagt opp mandag og onsdag, slik at foreldrene som er med og trener barna sine kan være med oss tirsdag og torsdag. Vi prøver ikke å lage for mange grupper. Det blir mye bedre av å slå dem sammen, sier han.
 

Landevei og terreng

Utøverne gjør seg bemerket på begge løypeformer.
– Når Styrkeprøven har vært ved sankthanstider, setter mange bort landeveissykkelen og så er det frem med offroaderen. Da er det Grenserittet, Birken og disse rittene. For de unge er det bare terrengsykkel, sier Svein Erik Torp.
Kolbotn Sykkelklubb har ikke foretatt seg noe spesielt for å øke rekrutteringen.
– Snarere tvert imot, vil jeg si. Vi er avhengige av å ha nok trenere for å gi de unge utøverne et godt tilbud, sier Torp.

Plass Trondheim-Oslo

Klubben har plass til flere som kan tenke seg en tøff sankthanstur.
– Trondheim-Oslo-laget vårt mangler fire-fem utøvere. De kommer til å sykle, men det hadde vært optimalt med noen flere. Men her er det tidsmål. 15.59 er hardt og brutalt. Hvis du ikke klarer å holde følge, må du komme deg til Oslo selv, sier Svein Erik Torp.
Økonomien i KSK er god.
– Vi har kuttet ned på antall sponsorer og fått med én som er større som sponser både det svenske og det danske sykkellandslaget og er sannsynligvis mer på vei inn i Norge også. Vi har fått dem og er kjempestolte av det. Vi har gått ned på antall sponsorer. Drakten vår var et juletre før. I tillegg har to av sponsorene våre gått konkurs. Vi har gått litt opp i medlemskontingent, men ligger fortsatt under de andre. Snittalderen i klubben er 47 år. De sitter i gode jobber med gode inntekter, men vi har funnet ut at egenandelen godt kan bli litt større. Vi vil helst slippe kakelotterier, sier Svein Erik Torp.
Den siste helgen i mai handler det igjen om duathlon sammen med Oppegård IL.

Artikkeltags