Carl Fredrik Hagen suveren i NM

SUVEREN: Carl Fredrik Hagen tok NM-tittelen i terrengsykkel maraton i suveren stil. Til venstre sølvvinner Ola Kjøren, til høyre bronsevinner Lars Granberg.

SUVEREN: Carl Fredrik Hagen tok NM-tittelen i terrengsykkel maraton i suveren stil. Til venstre sølvvinner Ola Kjøren, til høyre bronsevinner Lars Granberg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

RJUKAN/KOLBOTN: Carl Fredrik Hagen tok en overlegen seier i NM i terrengsykling maraton på Rjukan i dag.

- Dette var veldig, veldig deilig. Jeg hadde noe uoppgjort i NM og føler meg litt lettet.  Det er deilig å få vist hva jeg er god for på terrengsykkelen, så er det godt å få en trøye til Østmarka og Follo, sier han.

- Det ble en kjempebra økt og når det endte med NM-gull i tillegg er det enda morsommere. Dette gir mye selvtillit inn mot neste uke, fortsetter Hagen.

LES OGSÅ: Tilbake på terrengsykkelen - går for NM-gull

Solo-løp

23-åringen rykket i den første bakken allerede etter et par kilometer, og syklet over hundre kilometer alene til mål. Tårnåsen-mannen brukte rittet som en oppkjøring til kommende ukes Arctic Race of Norway.

- For at jeg skulle få en hardøkt kjørte jeg bare mitt eget tempo fra bunnen av den første bakken, og da fikk jeg luke med en gang. Etter det handlet det om å finne min egen rytme og finne flyten i kjøringen, sier han.

Han jobbet godt, for i mål var han over syv minutter foran sølvvinner Ola Kjøren, men trygg følte han seg aldri.

- Det er veldig tungt mentalt å ligge solo for man har ikke et sekund å hvile på og man må jobbe med seg selv. De siste timene var det dårlig med sekundering og jeg turte heller ikke se meg bakover, sier han.

Men han kunne snudd seg. For der var det ingen.

- Kroppen, sykkelen og næringen fungerte. Det var først på den aller siste kilometeren jeg fikk kramper, så det var perfekt disponert. Jeg er veldig fornøyd med det. Det er tydelig at jeg kjenner kroppen min veldig godt nå, sier han.

Henter frem raceren

Det blir liten tid til å feire for 23-åringen. Torsdag er han tilbake på landeveissykkelen og Arctic Race of Norway.

- Jeg skal suge litt på karamellen i kveld, i morgen tar jeg frem raceren igjen og retter fokus mot neste uke, sier han, som ikke parkerer terrengsykkelen så veldig lenge.

- Planen er å sykle Birken i slutten av måneden. Jeg føler jeg har litt uoppgjort der også. Jeg har ingen toppresultater derfra, så det hadde vært morsomt, men det er et vanskelig ritt, sier Carl Fredrik Hagen.

Artikkeltags