Kjedetrøbbel for Hagen på tempodebuten

Carl Fredrik Hagen endte på 20. plass på NM-tempoen, seks minutter bak vinner Edvald Boasson Hagen.

Carl Fredrik Hagen endte på 20. plass på NM-tempoen, seks minutter bak vinner Edvald Boasson Hagen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

BODØ/SKI: Carl Fredrik Hagen endte på 20. plass på NM-tempoen torsdag kveld. 24-åringen klarte seg dermed brukbart i sitt første skikkelige temporitt. Det var 101 deltagere på start. Men Hagen hadde litt trøbbel med kjedet, og mente selv at han kunne syklet vesentlig raskere.

– Det var en nyttig erfaring. Jeg følte formen var bra og disponerte bra, men jeg  ga nok ganske mye mer enn resultatet tilsier. Kjedet på kasetten bak glapp hele tiden, og jeg fikk aldri noe flyt i kjøringen. Jeg kunne nok ha kjørt to- til to og et halvt minutt raskere, sier han.

– Jeg føler jeg er i mye bedre form enn en 20. plass, men det er sikkert mange som har hatt dårligere tempodebut enn dette, legger han til.

Edvald Boasson Hagen tok gullet, tyve sekunder foran Vegard Stake Laengen. Hagens lagkamerat i Team Sparebanken Sør, Andreas Vangstad, tok bronsen, drøye førti sekunder bak Boasson Hagen. Carl Fredrik Hagen var drøye seks minutter bak vinneren.

– Det ble litt som forventet, at de to skulle kjempe om gullet. Bak der var det mer åpent, men det var veldig gledelig at Andreas (Vangstad) tok bronsen. Det er vel fortjent, sier Hagen.

LES OGSÅ: Carl Fredrik Hagen skal sette høyt tempo i NM

Skal bryte ned kroppen

Søndag er det altså fellesstart, men 24-åringen kommer ikke til å hvile seg i form.

– Jeg kommer til å tappe kroppen for krefter, fremfor å samle overskudd. Det blir hardkjør frem til søndag. Det tror jeg blir bra. Da får jeg gode bein, sier han.

– Er ikke det litt uvanlig?

– Det er veldig rart, men jeg responderer bra når kroppen er litt brutt ned. Men det må jo settes i kombinasjon med nok hvile, mat og drikke. Jeg må restituere veldig bra mellom slagene, men jeg henter meg raskt inn når jeg er i form. Jeg er en typisk etapperittkjører og trenger noen ritt for å komme helt på topp, forklarer Carl Fredrik Hagen.

Resultater, NM-tempo

Sted: Bodø

Distanse: 47,4 km

1. Edvald Boasson Hagen, Lillehammer CK, 01:02:37

2. Vegard Stake Laengen, Asker CK, +00:20

3. Andreas Vangstad, Kristiansands CK, +00:43

--

20. Carl Fredrik Hagen, Sagene IF Sykkel, +06:10

Artikkeltags